Структура за темами

  • Стандартизація та сертифікація продукції тваринництва

             Навчальна дисципліна "Стандартизації та сертифікація продукції тваринництва" формує у майбутніх фахівців із агробізнесу базові знання про систему технічного регулювання в Україні, основні нормативні документи і правила стандартизації та сертифікації продукції тваринництва. За сучасних умов питання технічного регулювання, акредитації та сертифікації виробничих процесів, продукції та послуг набувають все більшої важливості як з соціальної, так із економічної точки зору. Стандартизація – це розробка і встановлення вимог, норм, правил, які забезпечують якість продукції та безпечність і комфортність праці. Сертифікація – комплекс процедурних заходів, що здійснюються послідовно й систематично з метою підтвердження незалежними органами відповідності виробів вимогам стандартів та технічним умовам.

              Знання, отримані студентами під час вивчення дисципліни, дозволять забезпечити високу кваліфікацію майбутніх спеціалістів у їх багатогранній діяльності, використовувати досягнення стандартизації і сертифікації в управлінні якістю продукції тваринництва, сприяти прийняттю самостійних правильних рішень в умовах конкуренції під час розгляду управлінських і виробничо-господарських завдань.

  • Змістовий модуль 1. Організація національної стандартизації в Україні

  • Змістовий модуль 2. Етапи розвитку стандартизації

    • Змістовий модуль 3. Методичні засади стандартизації

      • Змістовий модуль 4. Порядок розробки нормативних документів

        • Змістовий модуль 5. Застосування стандартів. Державний нагляд за додержанням обов’язкових вимог стандартів до продукції тваринництва

          • Змістовий модуль 6. Міжнародні організації з підтвердження відповідності

            • Змістовий модуль 7. Структура національної системи оцінки відповідності

              • Змістовий модуль 8. Вимоги до призначених органів з оцінки відповідності

                • Змістовий модуль 9. Порядок проведення оцінки відповідності та сертифікації продукції тваринництва

                  • Змістовий модуль 10. Стандартизація та сертифікація як основа системи захисту прав споживачів

                    • Підсумковий контроль