Звіт з виконання лабораторної роботи 1

Практичне завдання


  1. Вивчіть наведений вище додаток, реалізуйте його в Android Studio і перевірте його роботу.
  2. Внесіть зміни до програми так, щоб і формулювання питань, і відповіді на них витягувалися з файлу ресурсів strings.xml.
  3. Змініть спливаюче повідомлення так, щоб воно відображалося у верхній, а не у нижній частині екрана. Для зміни способу відображення сповіщення використовуйте метод setGravity класу Toast. Виберіть режим Gravity.TOP. Додаткова інформація міститься в документації розробника: developer.android.com/reference/android/widget/Toast.html#setGravity(int, int, int).
  4. Внесіть зміни до програми так, щоб після відповіді на запитання замість формулювання питання виводилася відповідь на нього. При цьому, якщо відповідь користувачеві дали правильно, то відповідь повинна виводитися зеленим кольором, а якщо відповідь дана неправильна — червоним.
  5. Порівняйте роботу програми на емуляторі та реальному пристрої.
  6. Змініть тип віджетів кнопок на графічний ImageButton (замість Button). Віджет ImageButton є похідним від ImageView, на відміну від віджету Button, похідного від TextView. Атрибут text кнопки НАСТУПНИЙ тепер потрібно замінити на атрибут src ImageView із зазначенням джерела графічного представлення:
<Button ImageButton
android:id="@+id/next_button"
android:layout_width="wrap_content"
android:layout_height="wrap_content"
android:src="@drawable/arrow_right"
/>
Графічні файли розміщуються у відповідний каталог проекту res/drawable з ім'ям, яке використовуватиметься для посилання. Файли можуть мати розширення .png, .jpg або .gif. Будь-якому файлу, доданому у теку res/drawable, автоматично призначається ідентифікатор ресурсу. Імена файлів повинні бути записані в нижньому регістрі та не можуть містити пробілів.
  1. Розширте функціональність програми додаванням підрахунку балів за правильні відповіді на запитання. Внесіть зміни до коду так, щоб запитання, відповідь на які вже було дано, не відображалися під час прокручування вперед/назад.
  2. Розширте базу питань та зробіть їх вибірку для опитування випадковою та обмеженою за кількістю.
  3. Підготуйте звіт за всіма пунктами практичного завдання.