Кейс для додавання відповідей на завдання

Завдання 3: Написати відповідь та надіслати у файлі на перевірку (однаковий текст не приймається!!!!!)

1.    Поняття аграрний переворот: які процеси визначають історики цим поняттям. У період середніх віків:

-       визначне час до якого його використовують

-       конкретний зміст процесів  

2.    Поняття алод: як з’явився цей термін у середні віки і коли, що він визначав та його еволюція

3.    Поняття бенефіцій: як з’явився цей термін у середні віки і коли, що він визначав та його еволюція

4.    Поняття монархія: до характеристики якого явища використовують цей термін. Яке місце мало це явище у середні віки. Які терміни використовувалися у країнах середньовічної Європи та Сходу для визначення монарха.

5.    Поняття ієрархічність: що означає цей термін. Назвіть прояви його у середні віки

6.    Поняття феодальна рента: до якого явища історики використовують цей термін. Що включала феодальна рента та як змінювалася протягом середніх віків. Чим відрізняється від капіталістичної ренти

7.    Поняття феод: як з’явився цей термін у середні віки і коли, що він визначав та його еволюція

8.    Поняття теократія: яку форму політичної влади визначають цим терміном? Наведіть приклади її існування, які ідеї були її підґрунтям

9.    Поняття класи: які критерії визначають ці соціальні групи. Яким за цими критеріями було античне та середньовічне суспільства?

10. Поняття соціальні стани: які критерії визначають ці соціальні групи. Яким за цими критеріями було античне та середньовічне суспільства?

11. Поняття корпорація: які критерії визначають ці соціальні групи. Яким за цими критеріями було середньовічне суспільство?

12. Поняття республіка: яку форму політичної влади визначають цим терміном? Наведіть приклади її існування та поширення у середні віки.

13. Поняття імперія: яку форму політичного утворення визначають цим терміном? Наведіть приклади її існування, які ідеї були її підґрунтям.