Проектна заявка

Відповідно до складеного плану підготувати проектну заявку за такою формою:

1. Назва проекту (не більше 10 слів). 

2. Опис проблеми, на вирішення якої спрямовано діяльність проекту (250 слів). 

При описі проблеми надайте якісні та кількісні показники. 

У сильному проекті чітко встановлюються: 

а) конкретні істотні потреби певної кількісно визначеної групи людей у реалізації проекту; 

б) відповідність цих потреб суспільним інтересам (наприклад, тим, що закріплені в офіційних документах – державних програмах, стратегіях, законах та ін.). 

Прийоми визначення потреб: А) вивчення статистичної інформації (Мінстат, профільні міністерства, урядові та парламентські доповіді, документи місцевих органів влади); Б) використання результатів соціологічних досліджень; В) аналіз матеріалів круглих столів, конференцій; та ін. 

3. Мета та завдання проекту (не більше 100 слів). 

Формулювання цілей і завдань проекту мають бути: 

1) орієнтовані на конкретний РЕЗУЛЬТАТ, а не на процес. 

Приклад некоректних формулювання: «Забезпечити розвиток молодіжного проектного потенціалу» - лишається непоясненим конкретний результат виконання цього завдання. Приклад коректного формулювання: «Забезпечити створення 20 молодіжних муніципальних проектних команд та реалізацію 10 молодіжних муніципальних проектів» 

2) сформульовані у спосіб, що дає можливість ВИМІРЮВАТИ прогрес у їх виконанні. 

Приклад некоректного формулювання: «Сприяти вирішенню економічних проблем молоді». Приклад коректного формулювання: «Створення 20 нових робочих місць для молоді в сфері інформаційних технологій». 

3) реальними, тобто співвідноситися з Вашими конкретними можливостями та ресурсами; 

4) взаємоузгоджуваними, для чого рекомендується використовувати метод побудови древа цілей – схема переходу від місії (головної цілі) до більш часткових цілей і завдань. 

4. Цільові групи проекту (не більше 200 слів). 

Вкажіть основну цільову групу, її якісні та кількісні характеристики. Зазначте інші зацікавлені сторони. В цьому розділі також важливо вказати яким чином Ви плануєте залучати цільові групи. 

5. Опис діяльності, що здійснюватиметься в межах проекту (не більше 300 слів).

Опишіть, яка діяльність передбачається в рамках реалізації для виконання завдань та досягнення цілей проекту. Період виконання (тижні та місяці) Завдання Діяльність на виконання завдання Місто та місце проведення Очікувані результати відповідної діяльності В разі необхідності додайте необхідну к-сть рядків 

6. Очікувані результати проекту (не більше 240 слів).

Опишіть конкретні очікувані короткострокові та довгострокові результати, яких плануєте досягнути під час виконання проекту, а також довгостроковий вплив проекту. Під час опису використовуйте якісні та кількісні показники. У цьому розділі важливо!!! – довести соціальну сталість результатів, що буть досягнуті у ході реалізації проекту навіть за умов припинення зовнішнього (наприклад, грантового фінансування). Для цього слід показати, що проект ВІДПОВІДАЄ ІСТОТНИМ ПОТРЕБАМ ВЕЛИКОЇ ГРУПИ ЛЮДЕЙ і в ньому зацікавлені різноманітні інституції (держава, громади, підприємства, громадські організації) та в цілому суспільство, а відтак, за умовим реалізації проектних завдань завжди знайдуться ресурси потрібні для подальшого збереження проекту .