Завдання до теми 2

Приклади музичних програм (подкастів):

1. Пограма Jazz Train From Ukraine  - це клондайк інформації, що допомагає детальніше зрозуміти екосистему українського джазу. Ведучий джазознавець та організатор музичних фестивалів Олексій Коган розповідає про український джаз і спілкується з українськими джазменами. 

2. "П'ятдесят відтінків музики" - це авторська програма поета, музиканта Юрія Іздрика. Приватна історія популярної музики останніх 50-ти років. З 1968-го по 2018-й. Від рок-н-ролу до даб-степу. Культові групи, знакові постаті, легендарні альбоми, найпримітніші виступи, найвідоміші студії звукозапису, саундтреки, що стали класикою, а також малознані виконавці, “герої одного хіта”, підпільні концерти, пам'ятки андеграундної сцени – усе це за особистими вподобаннями меломана з 50-річним стажем. 

3. "Музика в історіях" - Експериментальний подкаст від видання The Ukrainians, у якому історик Ярослав Грицак занурюється в музичний контекст другої половини ХХ століття. За 10 епізодів Грицак розповідає історію колядки, як пісня «Щедрик» отримала всесвітню славу, до чого тут українська національно-демократична революція та багато інших цікавих історій.

4. "Мохом проросло" - програма від продюсера гурту «Перкалаба» Олега  Гнатіва, який розглядає розвиток української музики в період з 1970-х по 1990-ті роки. Як радянська влада змінила український фольк, що вбило український рок, як зароджувалася українська музична журналістика, тощо. Розмови відбуваються з запрошеними музикантами, журналістами та експертами. 

5. "Послухали і всьо"- українськомовний подкаст про музику, де ми говоримо про маловідомі сторони відомих та маловідомих виконавців. Необмежений стилями. Обмежений несмішними жартами. Автори: Данило Лильо і Володимир Ярославський.

Практичні завдання:

1.    Наведіть 3-4 приклади радіопередач чи подкастів із музичним компонентом різної структури. Схарактеризуйте цей контент за орієнтовним планом:

-       яка основна ідея проєкту?

-       вкажіть хронометраж, автора/ів;

-       яка структура проєкту, його жанрові і формальні характеристики?

-       який звуковий образ проєкту?

2. Ознайомтесь зі схемою сценарію радіопередачі (приклад сценарію). Продумайте ідею свого майбутнього проєкту й напишіть сценарій пілотного випуску. Тема і хронометраж – довільні.

3. Опрацювати літературу з теми №2 для складання тесту