Завдання до практичної роботи 7

Питання для обговорення на семінарі для 2 та 3 курсу

1. Охарактеризуйте лінійно-функціональну структуру управління готельним підприємством. Назвіть її переваги й недоліки. 

2. Як здійснюється організаційна побудова служб готелю? 

3. Охарактеризуйте основні функції підрозділів готелю.

4. Визначте види основних технологічних процесів готельних послуг. 

5. Як здійснюють організаційну побудову служб підприємств харчування?

6. Охарактеризуйте основні функції підрозділів закладів харчування.

7. Розкрийте функції і вимоги до служб закладів харчування.

8. Які види організаційних структур застосовуються у ресторанному бізнесі?

9. Якими є позитивні і негативні сторони лінійно-штабної, дивізійної та матричної організаційних структур?

10. Дайте визначення вертикальних, горизонтальних, лінійних зв’язків.

11. Назвіть переваги і недоліки централізації і децентралізації управління.

Для 4 курсу 

Підготувати презентацію одного з типів організаційних структур управління