Завдання до практичної роботи 8
Питання для обговорення на семінарі для 2 та 3 курсу
1. Змістовні і процесуальні теорії мотивації.
2. Теорія «ієрархії потреб» А. Маслоу, її суть.
3. Виділіть позитивні й негативні риси ERG-теорії.
4. Теорія Мак-Клеланда.
5. Дія мотивації за теорією очікувань.
6. Охарактеризуйте основні зміні, що впливають на мотивацію працівників згідно з моделлю мотивації Портера-Лоулера.
7. Основні принципи підвищення мотивації теорії постановки цілей.
8. Які інструменти підкріплення можна виділити в мотиваційній теорії підкріплення?
9. Які методи можна віднести до найбільш придатних щодо використання в мотивуванні персоналу готельно-ресторанних підприємств?
10. Назвіть основні параметри, які використовують при виборі способу гармонізації постійної частини оплати праці.
11. У чому полягає сутність методу грейдування? Які переваги надає використання зазначеного методу в діяльності готелю?
12. Охарактеризуйте методи, які використовують при побудові
тарифних сіток?
Для 4 курсу - презентація методів мотивації