Завдання до практичної роботи 8

Питання для обговорення на семінарі для 2 та 3 курсу

1.  Змістовні і процесуальні теорії мотивації. 

2. Теорія «ієрархії потреб» А. Маслоу, її суть.

3. Виділіть позитивні й негативні риси ERG-теорії. 

4. Теорія Мак-Клеланда.

5. Дія мотивації за теорією очікувань.

6. Охарактеризуйте основні зміні, що впливають на мотивацію працівників згідно з моделлю мотивації Портера-Лоулера.

7. Основні принципи підвищення мотивації теорії постановки цілей. 

8. Які інструменти підкріплення можна виділити в мотиваційній теорії підкріплення? 

9. Які методи можна віднести до найбільш придатних щодо використання в мотивуванні персоналу готельно-ресторанних підприємств? 

10. Назвіть основні параметри, які використовують при виборі способу гармонізації постійної частини оплати праці. 

11. У чому полягає сутність методу грейдування? Які переваги надає використання зазначеного методу в діяльності готелю? 

12. Охарактеризуйте методи, які використовують при побудові тарифних сіток?

Для 4 курсу - презентація методів мотивації