Лабораторна робота №2

Створення комплексного текстового документа

Мета: набуття практичних навичок роботи в MS Word по створенню комплексного документу, що містить таблиці, ілюстрації, діаграми, формули, виноски, колонтитули.

Завдання:

  1. Створити новий документ та зберегти його в особистій папці з ім’ям Розклад.doc. Відступити один абзац натисненням на ‹Enter›. Встановити розмір шрифту 18 пт. У перший абзац документа ввести заголовок «Розклад занять».
  2. Створити таблицю з розкладом занять своєї групи на тиждень у відповідності з шаблоном.

    Заливка комірок: жовтий колір – професійно-орієнтовані дисципліни, рожевий колір – гуманітарні дисципліни, зелений колір – інші дисципліни.
  3. Відкрити документ Кількість інформації.doc. Замість картинок ввести до цього документу формули за допомогою редактора формул. Картинки видалити.
  4. Створити новий документ та зберегти його у особистій папці з ім’ям Підсумковий документДодати в документ титульну сторінку (стрічка Вставлення/Титульна сторінка), обравши оздоблення на свій смак. Ввести назву документу «Історичні факти». До підзаголовку ввести особисте прізвище. Вставити у документ послідовно інформацію, що зберігається у файлах Частина 1.doc, Частина 2.docКількість інформації.docРозклад.doc і List.doc
  5. Вставити в різних місцях документа (згідно зі змістом тексту) 4 малюнки (графічні файли у форматі .jpg).
  6. Додати в кінець частини Кількість інформації графік функції f(x)=x2 для х = -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3 (тип діаграми – Точкова).
  7. Створити користувацький підпис до рисунку Рис. (Посилання/Вставити назву)  і застосувати його до кожного рисунку і діаграми. В абзаці, що передує рисунку, в дужках поставити перехресне посилання на цей рисунок (Посилання/Перехресне посилання).
  8. Вставити у документ нумерацію сторінок, обравши оздоблення нумерації згідно з титульною сторінкою: номери у верхньому колонтитулі (Вставлення/Номер сторінки).
  9. Наприкінці останнього абзацу кожного підрозділу додати квадратні дужки (‹[› та ]›). У цих дужках розташувати перехресні посилання на відповідне джерело зі Списку літератури
  10. Звернути увагу на оформлення списку літератури. В пошуковій системі Google Scholar знайти одне джерело пов'язане з історією комп'ютерної техніки і додати його до списку літератури. Розташувати перелік літератури за алфавітом та оновити посилання.
  11. На окремій сторінці наприкінці документа набрати текст Список рисунків і створити список ілюстрацій даного документа (Посилання/Список ілюстрацій).
Методичні рекомендації

Додаткові файли