Самостійна робота №1

Розв’язання задач зі змінними
засобами табличного процесору MS Excel

 

Мета: Ознайомитися з можливостям Добору параметру, Пошуку рішення та Таблиці підстановки при розв’язання математичних задач.
Завдання:

  1. Створити книгу з ім’ям Наближені обчислення. На новому аркуші книги Наближені обчислення.xls за допомогою Добору параметру знайти корні рівняння (див. індивідуальний варіант) на інтервалі [a,b]. Табуляцію провести із кроком 1. Аркуш назвати Корні рівняння.
  2. На аркуші Задача оптимізації розв’язати задачу лінійного програмування знайти максимум (або мінімум) лінійної функції при обмеженнях (див. індивідуальний варіант).
  3. На новому аркуші книги Наближені обчислення.xls побудувати графік функції (див. індивідуальний варіант) і знайти її мінімум і максимум на інтервалі. Табулювання функції виконати за допомогою таблиці підстановки з однією змінною. Аркуш назвати Максимум і мінімум функції.
  4. На новому аркуші книги Наближені обчислення.xls знайти корні системи нелінійних рівнянь на інтервалах (див. Індивідуальний варіант). Табулювання рівняння з двома невідомими здійснити за допомогою таблиці підстановки з двома змінними. Аркуш назвати Розв’язання системи. Знайти інший спосіб визначення перших наближень до корнів системи рівнянь.


Методичні рекомедації