ЗМ 1, завдання 2

Ознайомтесь із навчальним матеріалом «Значення друкованої преси» (див. файл нижче), запам'ятайте викладені в ньому факти, вивчіть терміни. Подумайте над тим, яку роль у суспільстві відіграють журналісти, зокрема газетярі.

Напишіть коротке есе «Якби я був газетярем» обсягом до 1 тис. знаків із пробілами (але не менше, ніж на сторінку). Незалежно від того, збираєтеся ви працювати в майбутньому в друкованих ЗМІ чи ні, просто уявіть, що вас узяли на роботу до редакції відомої газети або журналу, і дайте відповідь на такі запитання:

  • Що б вам хотілося повідомити суспільству, про що ви б хотіли говорити з людьми на шпальтах видання? Над якими темами вам би хотілося працювати і з якою метою?
  • Що вам більше подобається в журналістиці - інформувати про поточні події, допомагати людям розбиратися в складних питаннях, допомагати суспільству дошукуватися правди, відновлювати справедливість, зворушувати чуттєвими сюжетами, розповідати цікаві історії,  давати корисні поради, розважати? Може щось інше?
  • Яким би вам хотілося бачити друковане видання, в якому ви працюєте? (Газета чи журнал, на вигляд, якість, територія поширення тощо.)

Надішліть відповідь на перевірку у вигляді файлу pdf (або безпосередньо впишіть онлайн).