Лабораторна робота 3

Тема: Інтерактивні Web-Сторінки

Мета:  розробка інтерактивних web-сторінок  з використанням скриптів JavaScript.

Знати: Структуру HTML документа, основні елементи мови JavaScript.

Завдання

Створити 2 прості HTML сторінки та реалізувати наступні задачі на JavaScript:

1)  Визначити тип і версію браузера.

2)  Скрипт для обчислення й виведення на екран основних математичних операцій (+,-,/,*). Для виводу різниці й суми скористатися методом write об'єкта document, для виводу ділення й множення - методом alert об'єкта window.

3)  Виконати збільшення зображення при переміщенні на нього курсору й повернення від збільшеної копії до зменшеної після зняття курсору, використовуючи оброблювачі подій OnMouseOver і OnMouseOut.

4)  Забезпечити залежно від вибору поля вивід на екран одного з п'яти зображен, використовуючи поле типу "radio" (мінімально 5 варіантів вибору) . Далі повернення від зображення до вихідного HTML - документу, з якого було здійснено виклик зображення. Сформуйте збільшену, зменшену копію того самого зображення (використовуйте атрибути: heigth і width тегу <img>).

5)  Забезпечити статичне меню переходу на інші вебсторінки. Використовуючи оброблювачі подій, передбачити зміну кольору гіперпосилань при переміщенні на них курсору.

6)  Реалізувати меню переходу на основі елемента вводу select. В HTML- документі оголосити форму з одного елемента select. Події onChange цього елемента призначити користувальницьку функцію, що здійснює перехід на запитувану користувачем сторінку.

7)  Реалізувати багатомовний інтерфейс. Створіть кілька копій HTML сторінок на різних іноземних мовах. Напишіть скрипт, що надає можливість користувачам вибирати для переглядів сторінку на одній з мов (ENG,UA).

8)    Реалізувати скрипт, що випадковим чином виводить інформацію дня на екран (цитата, анекдот і.т.п.). Інформацію помістити у масив і винести в окремий файл скрипта (*.js).