Практичне завдання 7

Комплексні: опитування й обговорення ключових моментів теми.

тестування.

1)    Опишіть побачене вами сновидіння настільки детально, наскільки можливо. Як ви проінтерпретуєте сон? Використайте для аналізу праці З. Фрейда та К. Юнга.

2)    Візьміть логотип якої-небудь компанії й, посилаючись на семіотику, переробіть його. Що смислового ви змінили у ньому?

3)    Творче завдання (з книги А. Бергера «Бачити означає вірити. Вступ до зорової комунікації»): спираючись на знання з семіотики, уявіть, що ви редактор на телебаченні, якому потрібно вплинути на аудиторію й через картинку (без слів) донести інформацію про почуття та емоції. Які візуальні образи використаєте на екрані, аби виразити жах, терор, секретний агент, відмінні риси французів, любов, ненависть, божевілля? Пам’ятайте, що комбінація із декількох образів здатна створити новий образ, ідею, поняття.

4)         Проаналізуйте рекламний постер з зображенням людей і рекламним текстом. Пам’ятайте, що слова – це також символи. Які символи та знаки ви помітили? Яке їх значення? Чи помітили ви якісь коди? Які функції вони виконують?

У процесі підготовки використовуйте платформи графічного дизайну Illustrator, Photoshop, Adobe Express, InDesign, Canva та ін.