Enrolment options

Курс присвячений вивченню основ риторичної теорії та практики: розглядаються різні методики навчання ораторському мистецтву, що відповідають сучасним викликам освітнього процесу. Особлива увага приділяється педагогічній риториці: інтеграції риторичних знань у навчальні програми; формуванню навичок аналізу/самоаналізу та конструктивної критики мовлення; розвитку творчих здібностей здобувачів освіти, а також використанню сучасних засобів комунікації та інтерактивних технологій у навчанні риториці. Акцент робиться на розвитку критичного мислення, переконливій аргументації та підготовці до виголошення академічного публічного виступу в різних освітніх середовищах.

Структура курсу складається з двох компонентів: теоретичної підготовки, яка забезпечить здобувачів освіти науково-методичними знаннями з української лінгвориторики та дозволить їм осмислити й освоїти навчально-виховний процес риторичної діяльності; та практичної підготовки, що навчить свідомо створювати власний досвід викладання риторики в освітніх закладах різних форм і типів; дозволить формувати вміння виявляти й використовувати кращі надбання педагогічного досвіду із запропонованої дисципліни та бути готовим до роботи в умовах реформування освіти в Україні.

Завдяки курсу слухачі зможуть створювати ефективні плани, конспекти, технологічні карти занять/уроків та інших форм організації лінгвориторичної діяльності, адаптувати навчальні матеріали з урахуванням тенденцій неориторики.

 


Кредити: 3
Guests cannot access this course. Please log in.