Глосарій
Вміщує нормативні визначення, закріплені у
законах України «Про захист прав споживачів», «Про основні принципи та вимоги
до безпечності та якості харчових продуктів», «Про лікарські засоби», «Про
застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського
харчування та послуг», «Про платіжні послуги», процесуальних кодифікованих
актах тощо.
Огляд глосарія за абеткою
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
Н |
---|
Належна якість товару, роботи або послугивластивість продукції, яка відповідає вимогам, встановленим для цієї категорії продукції у нормативно-правових актах, та умовам договору із споживачем
| |
Небезпечний фактор у харчовому продуктібудь-який хімічний, фізичний, біологічний чинник харчового продукту або його стан, що може спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини
| |
Небезпечний харчовий продуктхарчовий продукт, що є шкідливим для здоров’я та/або непридатним для споживання
| |
Непридатний харчовий продуктхарчовий продукт, який містить сторонні речовини та/або предмети, пошкоджений в інший спосіб та/або зіпсований у результаті механічних, та/або хімічних, та/або мікробних факторів. Непридатний продукт, у разі споживання за призначенням за звичайних умов такого споживання, не має шкідливого впливу на здоров’я людини
| |
Нечесна підприємницька практикабудь-яка підприємницька діяльність або бездіяльність, що суперечить правилам, торговим та іншим чесним звичаям та впливає або може вплинути на економічну поведінку споживача щодо продукції
| |