Критерії оцінювання

Семестровий курс «Екологічна генетика» містить в собі два контрольні модулі. Протягом кожного контрольного модулю студенти набирають певну кількість балів виконуючи різні типи завдань. Окрім цього на протязі семестру студент має виконати індивідуальне завдання. Бали отримані за це завдання та за модулі сумуються та утворюють рейтингову оцінку. До підсумкового контролю з дисципліни допускаються студенти, які набрали кількість балів, що дорівнює чи перевищує прохідний рейтинговий бал - 50 балів.

Підсумковий контроль здійснюється через складання екзамену. На підсумковий контроль виноситься 20 балів. Екзамен проводиться під час екзаменаційної сесії після закінчення семестру.

Критерії оцінювання:

Екзаменаційний білет складається з чотирьох завдань: трьох - теоретичних та однієї задачі. Кожне завдання оцінюється за 5-ти бальною шкалою.

5 балів - відповідь студента бездоганна за змістом, формою обсягом. Студент в повній мірі засвоїв програмний матеріал. При відповіді дає глибокі відповіді на поставлені запитання, а також показує знання не лише основної, а й додаткової літератури, наводить власні міркування, робить узагальнюючі висновки, використовує знання з суміжних, галузевих дисциплін, доцільно використовує вивчений матеріал для аналізу практичних завдань.

4 бали -передбачає високий рівень знань і навичок. При цьому відповідь студента досить повна, логічна, з елементами самостійності, але міститьдеякі неточності, недостатню чіткість в визначенні понять. Додаткова література недостатньо пророблена.

3 бали -передбачає наявність знань лише основної літератури, студент відповідає по суті питання і в загальній формі розбирається у матеріалі, але відповідь неповна, неглибока, містить неточності, дає недостатньо правильні формулювання, порушує послідовність викладу матеріалу, студент відчуває труднощі,застосовуючи знання при рішенні практичних завдань.

2 бали - ставиться, коли студент не знає значної частини програмного матеріалу, допускає суттєві помилки при висвітлені понять, на додаткові питання відповідає не по суті, робить велику кількість помилок в усній відповіді.

1 бал -ставиться, коли студент не виявив здатностізасвоїти матеріал в обсязі, достатньому для подальшого засвоєння курсу.

0 балів - студент був відсутній на занятті без поважних причин.

Студентові, який не з'явився в продовж навчального семестру на поточний модульний контроль згідно із встановленим кафедрою графіком, не допускається до складанняіспиту..

Підсумкова оцінка визначається шляхом переводу викладачем сумарного модульного балу з дисципліни у традиційну академічну оцінку національної шкали.


Шкала оцінювання: національна та ECTS

За шкалою

ECTS

За шкалою університету

За національною шкалою

Екзамен

Залік

A

90 - 100

(відмінно)

5 (відмінно)

Зараховано

B

85 - 89

(дуже добре)

4 (добре)

C

75 - 84

(добре)

D

70 - 74

(задовільно)

3 (задовільно)

E

60 - 69

(достатньо)

FX

35 - 59

(незадовільно - з можливістю повторного складання)

2 (незадовільно)

Не зараховано

F

1 - 34

(незадовільно - з обов'язковим повторним курсом)

Última modificación: Thursday, 28 de August de 2014, 21:07