система оцінювання

Порядок перерахунку рейтингових показників нормованої 100-бальної університетської шкали оцінювання в традиційну 4-бальну шкалу та європейську шкалу ЕСТ8.

Інтервальна шкала оцінок встановлює взаємозв'язки між рейтинговими показниками і шкалами оцінок.

ЗА ШКАЛОЮ ЕСТ8

За шкалою університету

За національною шкалою

Екзамен

Залік

А

90-100 (відмінно)

5 (відмінно)

Зараховано

В

80-89 (дуже добре)

4(добре)

С

70-79 (добре)

65-69 (задовільно)

3 (задовільно)

Е

60-64 (достатньо)

РХ

35-59 (незадовільно - з можливістю повторного складання)

2 (незадовільно)

Незараховано

Р

1-34 (незадовільно - з обов'язковим повторним курсом)

Оцінка "відмінно" виставляється за відповідь, яка містить вичерпне за сумою поданих знань розкриття усіх запитань, розгорнуту аргументацію кожного з положень, побудована логічно й послідовно, розкриває питання від його нижчих до вищих рівнів, а також містить приклади з журналістської практики, які дозволяють судити про повноту уявлень студента з поставленого питання. Відповідь повинна бути викладена гарною, багатою мовою, точним вживанням термінів, містити посилання на засвоєну навчальну літературу.

Оцінка "добре" виставляється за відповідь, яка містить повне, але не вичерпне за сумою виявлених знань висвітлення усіх питань, що містяться в білеті, скорочену аргументацію головних положень, допускає порушення логіки й послідовності викладу матеріалу, а розуміння теоретичних питань не підкріплює матеріалами з журналістської практики. У відповіді допускаються стилістичні помилки, неточне вживання термінів, довільне витлумачення фактів.

Оцінка "задовільно” виставляється за відповідь, яка містить неповне за сумою виявлених знань висвітлення усіх запитань, поверхово аргументує положення відповіді, у викладі допускаються композиційні диспропорції, порушення логіки й послідовності викладу матеріалу, не підкріплюються теоретичні положення прикладами з журналістської практики. Мова відповіді рясніє помилками, допускається неправильне слово-й терміновживання.

Оцінка "незадовільно" виставляється за відповідь, що містить неправильне висвітлення поставлених питань, помилкову аргументацію, допускає помилкові умовиводи, неправильне посилання на факти та їхнє витлумачення, мова близька до суржику.


Остання зміна: Wednesday 1 October 2014 22:52 PM