Про викладачів

Викладачі

ВЯЗОВА РИТА ВАСИЛІВНА


Кандидат філ. наук, доцент кафедри ділової комунікації. У 1995 р. закінчила Запорізький державний університет за спеціальністю “Філолог. Викладач німецької мови та літератури. Викладач англійської  мови” та здобула кваліфікацію викладача німецької та англійської мови. 2010 р. – захистила кандидатську дисертацію. 

Загальний педагогічний стаж – 30 років в Запорізькому університеті.

Коло наукових інтересів: міжкультурна комунікація, методика викладання іноземних мов у вищій школі, проблеми формування професійно- спрямованої іншомовної компетентності. 

Автор понад 80 наукових публікацій та 15 науково-методичних посібників. 

Проходила стажування в Німеччині (університет  Хайдельберг).

Сертифікат (Institut Badawczo-Rozwojowy. Lublin, Republic of Poland ES № 1561/2020 05.10.20)  про підвищення кваліфікації на курсах дистанційного навчання. 

Керівництво проблемною групою на факультеті менеджменту. Назва групи «Сутність комунікації як універсальної форми взаємодії соціальних суб’єктів у професійному середовищі».

  Участь у громадській організації «Асоціація вчителів англійської мови ТІСОЛ-Україна» (TESOL- UKRAINE) 2017-2018 р.

  Член громадської організації «Спілка освітян України».

За високі досягнення в науково-педагогічній діяльності, сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток науки, справу підготовки висококваліфікованих спеціалістів нагороджена почесною грамотою ректора Запорізького національного університету.

Керівництво в написані студентських статей та підготовці тез-доповідей.


ЮДІНА ОЛЬГА ВОЛОДИМИРІВНА

кандидат педагогічних наук, доцент

голова науково-методичної ради факультету менеджменту

керівник Школи педагогічної майстерності ЗНУ


Закінчила факультет романо-германської філології Запорізького державного університету, здобула кваліфікацію «Філолог. Викладач німецької мови та літератури, перекладач, викладач англійської мови». Закінчила аспірантуру Запорізького національного університету, захистила кандидатську дисертацію у 2012 році за спеціальністю 13.00.02 – теорія і методика навчання: германські мови у спеціалізованій вченій раді Київського національного лінгвістичного університету. Працює доцентом кафедри ділової комунікації факультету менеджменту ЗНУ, викладає англійську та німецьку мови.

Пройшла стажування в університеті Ессен та в університеті Дуісбург-Ессен (Німеччина), навчалася на міжнародних спеціалізованих курсах з міжкультурної комунікації, германістики, методики та дидактики викладання іноземної мови. Взяла участь у міжнародних методичних семінарах з сучасних технологій викладання німецької мови професійного спрямування Ґете-Інституту. Підвищувала кваліфікацію в межах програми Міжнародної фундації науковців та освітян на тему «Хмарні сервіси для он-лайн навчання на прикладі платформи ZOOM» (Польща), має міжнародні сертифікати. Член громадської організації «Спілка освітян України».

Коло наукових інтересів: методика викладання іноземних мов у вищій школі, сучасні педагогічні та інформаційно-комунікаційні технології навчання іноземних мов і культур, формування іншомовної професійно орієнтованої комунікативної компетентності. 

Автор близько 80 публікацій, з них 6 навчальних посібників – 1 з яких з грифом МОН України, 3 практикуми, 8 методичних рекомендацій, 23 наукові статті  у затверджених ВАК України фахових виданнях і у журналах, що входять до міжнародних наукометричних баз даних. 

Займається науковою роботою зі студентами, здійснює керівництво студентською науковою проблемною групою, готує студентів до участі у міжнародних науково-практичних та всеукраїнських конференціях, у міжнародних програмах. 

Нагороджена почесною грамотою ректора ЗНУ за високі досягнення в науково-педагогічній діяльності, сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток науки, справу підготовки висококваліфікованих спеціалістів. Оголошено подяку ректора ЗНУ за багаторічну сумлінну працю, плідну науково-педагогічну діяльність на ниві виховання та навчання студентів, також подяку ректора ЗНУ за активну участь в організації науково-дослідної роботи, сприяння розвитку науки в університеті.

Ніколаєва Наталя Миколаївна

Кандидат філологічних наук, доцент 

Закінчила Запорізький національний університет за спеціальністю «Німецька мова і література» та здобула кваліфікацію магістра філології, викладача німецької мови і літератури в вищій школі. У 2013 році підвищила кваліфікацію за програмою школи педагогічної майстерності ЗНУ. В 2014 році закінчила факультет післядипломної освіти і отримала кваліфікацію викладача англійської мови і літератури. У 2018 році захистила дисертацію за спеціальністю «Германські мови» та здобула науковий ступінь кандидата філологічних наук.

  Коло наукових інтересів: лексикологія німецької та англійської мов.

Автор 14 наукових праць.



Остання зміна: Sunday 16 January 2022 20:00 PM