Інформація про викладача

Андрющенко Олена Олександрівна

доцент кафедри дошкільної та початкової освіти

Дисципліни

  • Методика викладання природничої галузі;
  • Методика викладання математичної галузі;
  • Вітчизняні та зарубіжні системи початкової освіти;
  • Дидактико-методичні основи навчання в НУШ;
  • Особливості роботи з обдарованими дітьми
Графік консультацій
  • Понеділок 12:00 -13:00, ауд. 103 (8)
  • Четвер 12:00 -13:00, ауд. 103 (8)
Біографія

Закінчила: Запорізьке педагогічне училище за спеціальністю «Викладання в початкових класах загальноосвітньої школи»; Бердянський державний педагогічний інститут за спеціальністю «Педагогіка і методика початкового навчання»; факультет післядипломної освіти Запорізького державного університету за спеціальністю «Українська мова і література»; гуманітарний університет «Запорізький інститут державного муніципального управління» за спеціальністю «Психологія».

Працювала вчителем початкових класів в Запорізькій СШ №98; в школі при Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій; в ліцеї «Логос»; в Запорізькому класичному ліцеї. 

З 2016 – 2020 рр. – старший викладач кафедри початкової освіти КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР.

У 2020 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук з теми «Розвиток рефлексивних умінь учителів початкових класів у системі післядипломної педагогічної освіти» (спеціальність 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти).

З 2021 р. працює доцентом  кафедри дошкільної та початкової освіти Запорізького національного університету.

Наукова робота

Тема кандидатської дисертації: «Розвиток рефлексивних умінь учителів початкових класів у системі післядипломної педагогічної освіти».

Автор 25 наукових публікацій.

Коло наукових інтересів: розвиток рефлексивних умінь учителів і учнів початкової школи; розвиток педагогічної рефлексії здобувачів вищої освіти; впровадження методики компетентнісного навчання «Шість цеглинок» The LEGO Foundation в освітній простір початкової школи.


Остання зміна: Thursday 18 November 2021 16:51 PM