Система накопичення балів

Система накопичення балів

Для допуску до складання заліку студент повинен набрати протягом семестру мінімум 35 балів.

Система оцінювання курсу  відбувається згідно з критеріями оцінювання навчальних досягнень студентів, що регламентовані в університеті. Види контролю: поточний (усне/письмове опитування на практичному занятті); модульний (тематичні / модульні контрольні роботи – переклад, творчі роботи); підсумковий (захист індивідуального завдання, залік).

Поточні контрольні заходи (max 60 балів):

Поточна навчальна діяльність студентів контролюється на практичних заняттях відповідно до конкретних цілей та під час індивідуальної роботи викладача зі студентами. Поточний контроль здійснюється на кожному практичному занятті відповідно до теми заняття, під час індивідуальної роботи викладача зі студентом для тих тем, які студент опрацьовує самостійно, в системі Moodle.

Індивідуальна робота на практичному занятті (max 1 бал) – словниковий диктант, диктант-переклад, читання, виконання граматичних і лексичних вправ, переклад, аудіювання, монологічне мовлення.

Групова робота на практичному занятті (max 1 бал) – виконання завдань до текстів іноземною мовою, обговорення текстів, дискусія, аудіювання у групі, складання діалогів та презентацій за темою.

Контрольне тестування (max 2 бали) – проводиться наприкінці кожного змістового модулю курсу, виконується в системі Moodle. Тест складається з 20 тестових запитань, 0,1 бали за кожну правильну відповідь (20 питань – 2 бали)

Контрольне завдання для самостійного виконання – проводиться наприкінці кожного змістового модулю курсу, виконується в системі Moodle. Методичні рекомендації щодо виконання завдань з самостійної роботи і критерії оцінювання завдань розміщені на платформі Moodle: https://moodle.znu.edu.ua/course/view.php?id=11855

Передбачається виконання таких завдань:

-       написання міні-есе ( 2 х max 2 бали = 4 бали);

-       письмовий переклад текстів з англійської мови українською (max 3 бали);

-       аудіювання та написання реферативного перекладу (max 3 бали);

-       індивідуальна проектна робота (max 3 бали).

-       письмова доповідь (max 3 бали).

Міні-есе складається з таких структурних елементів:

-       вступу, де декларується проблема, поставлена у заголовку есе;

-       аргументів на користь/проти використання даного методу;

-       висновку, де попередні результати синтезуються та інтегруються у більш глобальний контекст.

Письмова доповідь – це повідомлення, вміст якого представляє інформацію і відображає суть питання або дослідження стосовно даної ситуації. План роботи над доповіддю включає:

-       вибір джерел інформації, збір інформації;

-       вибір основних моментів із зібраного матеріалу;

-       компонування частин в єдину доповідь;

-       висновки по темі доповіді.

Реферативний переклад характеризується стисненням основного змісту вихідного тексту англійської мови засобами рідної мови. Основні етапи реферативного перекладу:

-       виділення ключових фрагментів;

-       повне або часткове перефразування частини виділених ключових фрагментів;

-       узагальнення змістовних частин тексту, що реферується, та їх трансформація мовою перекладу;

-       переказ отриманого кінцевого тексту.

Письмовий переклад – це вид перекладу, при якому оригінал і переклад виступають у процесі перекладу у виді фіксованих текстів. Методичні рекомендації до виконання завдань та критерії оцінювання див. на сторінці курсу у Moodle: https://moodle.znu.edu.ua/course/view.php?id=11855

Виконання самостійної роботи за темами курсу (max 2 бали).

 

Умови допуску до підсумкового контролю

При виставленні допуску до екзамену враховуються навчальні досягнення студентів, а саме: бали, набрані на поточному опитуванні під час контактних (аудиторних) годин, бали, набрані за виконання самостійної роботи, бали модульних контрольних робіт та завдань. Заборгованості по усіх видах поточного контролю студент повинен ліквідувати до початку залікового тижня.

Підсумкові контрольні заходи:

Контрольне тестування за вивченим матеріалом курсу (max 20 балів). Виконується у системі Moodle: 0,5 бали за кожну правильну відповідь (40 питань – 20 балів).

Залік (max 20 балів) передбачає два етапи: перевірку засвоєних знань – лексико-граматичне завдання (max 10 балів) й перевірку сформованих вмінь – говоріння, дискусія (max 10 балів). Перелік питань див. на сторінці курсу у Moodle: https://moodle.znu.edu.ua/course/view.php?id=11855

 

Самостійна робота

Прийом і консультації по виконанню завдань щодо СРС проводяться викладачем згідно встановленого графіку. Завдання СРС рахуються виконаними, якщо: - виконані і здані в зазначені викладачем строки; - повністю виконані (розкривають тему завдання); - не мають помилок; - виконані студентом самостійно. При умові невиконання одного із зазначених умов, кількість балів знижується на 1 бал. При умові невиконання і відсутності завдання оцінюється 0 балами. Студент зобов'язаний виконати всі завдання

Остання зміна: Wednesday 20 January 2021 00:53 AM