Рекомендована література

Основна:

1.     Букрєєва О. С., Рибалко І. В. Основи стандартизації та оцінки відповідності [Електронний ресурс]: електронний навчальний посібник у схемах і таблицях. Харків: ХНАДУ, 2019. 76с.

2.     Особливості впровадження системи НАССР на м’ясо-, молоко- та рибопереробних підприємствах України: Навчальний посібник / Богатко Н.М., Букалова Н.В., Сахнюк В.В., Джміль В.І.  Біла Церква, 2016. 283 с.

3.     Загальне управління якістю: підручник / О. В. Нанка, Р. В. Антощенков, В. М. Кісь, І. О. Листопад, Н. І. Моісєєва, І. В. Галич, А. О. Никифоров. Харків: ХНТУСГ, 2019 р. 205 с.

 

Додаткова

 

1.     Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини»: Наказ Міністерства охорони здоров’я України № 1140 від 29.12.2012. URL: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0088-13.

2.     Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів: Закон України від 23.12.1997 № 771/97-ВР. URL: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80.

3.     Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин: Закон України від 18.05.2017 № 2042. URL: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2042-19 с.

4.     Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року: Указ Президента України № 722/2019 від 30.09.2019. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/722/2019 (дата звернення: 15.01.2021)

5.     Закон України від 05.06.2014 № 1315-VII «Про стандартизацію»

6.     Закон України від 15.01.2015 № 124-VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності»

7.     Ільїн В.Ю, Ільїна О.В. Конкурентоспроможність аграрних підприємств на інвестиційно-інноваційних засадах в умовах глобалізації: монографія. Київ: ННЦ «ІАЕ», 2016. 497 с.

8.     Ільчук М., Коновал І., Мельникова І. Конкурентоспроможність продукції скотарства і птахівництва України в системі євроінтеграції: монографія. Київ: Вид-во ТОВ «Аграр Медіа Груп», 2015. 321 с.

9.     Кирилюк І.М., Майба В.В., Дібрівна С.Б. Шляхи комплексного забезпечення підвищення якості основних видів продукції тваринництва в Україні. Ефективна економіка. 2018. № 9. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6530

10.  ДСТУ ISO/IEC Guide 67:2008 Оцінювання відповідності. Засади сертифікації продукції

11.  ДСТУ ISO/IEC 17000:2007 Оцінювання відповідності. Словник термінів і загальні принципи.

12.  ДСТУ ISO/IEC 17007:2009 Оцінювання відповідності. Настанови щодо складання нормативних  документів, придатних до використання для оцінювання відповідності

13.  ДСТУ ISO/IEC 17011:2017 Оцінювання відповідності. Загальні вимоги до органів акредитації, що акредитують органи оцінювання відповідності

14.  ДСТУ EN ISO/IEC 17065:2014 Оцінка відповідності. Вимоги до органів з сертифікації продукції, процесів та послуг

15.  ДСТУ EN ISO/IEC 17067:2014 Оцінка відповідності. Основні положення сертифікації продукції та керівні вказівки щодо схем сертифікації продукції

16.  ДСТУ OHSAS 18002:2015 Системи управління гігієною та безпекою праці. Основні принципи виконання вимог ОHSAS 18001

17.  ДСТУ ISO 14021:2016 Екологічні марковання та декларації. Екологічні самодекларації (екологічне маркування типу II) (ISO 14021:2016, IDT).


Modifié le: Thursday 20 January 2022, 17:36