Опрацювання інтерактивної наочності засобами комп'ютерних редакторів презентацій

На цьому практичному занятті:

  1. Опрацьовуємо інтерактивні комп'ютерні презентації інструментальними засобами редактору електронних презентацій — організовуємо керовані з боку користувача переходи між слайдами усередині комп'ютерної презентації.
  2. Опановуємо сучасні прийоми створення стильного візуального супроводу електронних слайдів для інтерактивних комп'ютерних презентацій, як-от:

Візуально розділяємо перший і другий план, особливо у випадку текстового першого плану: зберігаємо понад усе його (тексту) читабельність: фототло проглядається, але "шанобливо тримає дистанцію" відносно тексту напершому плані. 

Усередині текстового блоку візуально диференціюємо "минуле" і "теперішнє": те, що БУЛО сказано, свідомо "відводимо" на другий план (передусім зниженням насиченості і яскравості кольору); те, про що йдеться мова ПОТОЧНОЇ МИТІ, свідомо "виводимо" на перший план (додаємо барв і яскравості) — порівняйте, як змінюється вигляд фрази "Сучасний арт геть нецікавий!" на слайдах ліворуч і праворуч.



Залишаємо у минулому однострійні невиразні текстові рядки, натомість сміливо практикуємо улюблений принцип дизайнерів — КОНТРАСТ. Застосовуємо цей контраст усюди: у розмірах шрифтів, у накресленні графем (фото ліворуч), у забарвленні тексту. Навіть таку прозаїчну річ, як тінь, можна використати нешаблонно, як на фото праворуч. І не забуваємо, що світлина має містити однорідне тло — адже саме на однорідному тлі Його величність ТЕКСТ почуває себе по-королівські, а отже й виглядає так само, по-королівські.


Дізнаваймося, як створити візуальне збагачене тло за три кроки 1—2—3, ну може, трохи більше... Але ж результат!


Але головне, той, хто користується Вашою навчальною презентацією, створює власну траєкторію перегляду слайдів усередині цієї презентації. Наприклад, на слайді ліворуч кожний журнал з виготовлення прикрас клікабельний — і якщо Вас одразу зацікавив п'ятий журнал (другий знизу у другому стовпчику) Ви прямуєте одразу до нього, а не мусите перегортати попередні чотири. І переміщатися між чотирма ярличками усередині другого слайду (фото праворуч)  також геть не обов'язково у лінійній послідовності.


Остання зміна: Monday 21 November 2022 09:34 AM