Інформація про викладача

 Андрющенко Олена Олександрівна

 доцент кафедри дошкільної та початкової освіти

Дисципліни

  • Методика викладання природничої галузі;
  • Методика викладання математичної галузі;
  • Дитяча література з методикою літературного читання;
  • Вітчизняні та зарубіжні системи  освіти;
  • Дидактико-методичні основи навчання в НУШ

Графік консультацій

  • Середа 11:30 -12:30 ауд. 103 (8)
  • Пʼятниця 12:00 -13:00 ауд. 103 (8)

Біографія

Закінчила: Запорізьке педагогічне училище за спеціальністю «Викладання в початкових класах загальноосвітньої школи»; Бердянський державний педагогічний інститут за спеціальністю «Педагогіка і методика початкового навчання»; факультет післядипломної освіти Запорізького державного університету за спеціальністю «Українська мова і література»; гуманітарний університет «Запорізький інститут державного муніципального управління» за спеціальністю «Психологія».

Працювала вчителем початкових класів в Запорізькій СШ №98;  школі при Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій; в ліцеї «Логос»;  Запорізькому класичному ліцеї. З 2016 р.– 2020 р. – старший викладач кафедри початкової освіти КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР.

У 2020 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук з теми «Розвиток рефлексивних умінь учителів початкових класів у системі післядипломної педагогічної освіти» (спеціальність 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти).

З 2020 р. працює старшим викладачем кафедри дошкільної та початкової освіти Запорізького національного університету.

Наукова робота

Тема кандидатської дисертації: «Розвиток рефлексивних умінь учителів початкових класів у системі післядипломної педагогічної освіти».

Автор понад 25 наукових публікацій.

Коло наукових інтересів: розвиток рефлексивних умінь учителів і учнів початкової школи; розвиток педагогічної рефлексії здобувачів вищої освіти; впровадження методики компетентнісного навчання «Шість цеглинок» The LEGO Foundation в освітній простір початкової школи.

                                                              


Остання зміна: Sunday 12 February 2023 21:46 PM