Презентація навчальної дисципліни


ІНОЗЕМНА МОВА  (АНГЛІЙСЬКА)

Освітня програма, рівень вищої освіти

Міжнародна економіка

бакалаврський

Статус дисципліни

Обов’язкова, цикл професійної підготовки освітньої програми

Кредити ECTS

2

Навч. рік

2022-23

Рік навчання

4, 7 семестр

Тижні

10

Кількість годин

60

Кількість змістових модулів[1]

2

Практичні заняття – 20 годин

Самостійна робота – 40 годин

Вид контролю

Залік

ОПИС КУРСУ

Курс має на меті розвиток і вдосконалення у студентів лінгвістичної, професійної та прагматичної мовленнєвої компетенції відповідно до їхньої спеціальності, вміння користуватися широким тематичним словником функціональної лексики у галузі міжнародної економіки, використовувати різноманітні засоби читання для подальшої роботи з інформацією, навичок двостороннього перекладу, вміння аудіювання, реферування і анотування тексту, розуміння новітньої фахової інформації в іноземних джерелах.

Курс передбачає досягнення майбутніми фахівцями такого рівня мовленнєвої компетенції, який забезпечить їм можливість використання іноземної мови в професійних ситуаціях.

Сьогодні діловий світ – це відкритий океан можливостей, який давно вже перестав бути закритим простором конкретної країни або сфери. У контексті інтеграції України до Європейського та міжнародного соціально-економічного простору особливої уваги набуває підготовка кваліфікованих фахівців у галузі міжнародної економіки, які володіють іноземними мовами на професійному рівні.

Інтерактивний формат курсу, що спонукатиме до полеміки й дискусії, орієнтований на розвиток критично важливих для фахівця у галузі міжнародної економіки навичок ефективної усної й письмової ділової комунікації. Різноманітні моделі практичної роботи над вирішенням завдань (індивідуальна, в парах, в мікро-групах, групах) надаватимуть студентам можливість якнайширше розкрити свій власний потенціал, навчитись довіряти своїм партнерам, розвинути навички інтелектуальної роботи в команді. Виконання групових практичних завдань не тільки спонукатиме до розвитку навичок командної роботи, але і сприятиме формуванню й розвитку організаційних та лідерських якостей. Використання інформаційних технологій під час виконання практичних завдань і самостійної роботи сприятиме всебічному розвитку як загальних, так і професійних компетенції студентів.

 

 

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ

У разі успішного завершення курсу студент зможе:

-       обговорювати проблеми професійно-орієнтованого характеру з метою досягнення порозуміння.

-       використовувати граматичний матеріал у комунікативній діяльності коректно та доцільно.

-       робити аналітичне опрацювання іншомовних джерел з метою отримання інформації, що необхідна для вирішення певних завдань професійно-виробничої діяльності, реферувати та анотувати англомовні джерела за фахом, працювати з інформацією та обробляти інформацію.

-       перекладати з англійської мови та на англійську мову з використанням функціональної лексики за фахом, використовуючи термінологічні двомовні словники, електронні словники.

-       вести ділове листування, використовуючи фонові культурологічні та країнознавчі знання.

-      розуміти на слух іншомовні тексти за фахом, сприймати та перекладати повідомлення іноземною мовою.



 


Остання зміна: Friday 2 December 2022 11:29 AM