Рекомендована література
Основна:
1. ДСТУISO9001-2008. Системи управління якістю.
2. ДСТУIСO9004-2008. Системи управління якістю. Настанови щодо поліпшення діяльності.
3.Дубініна А.А.Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення / Дубініна А.А. – К.: Профессионал, 2007. –375 с.
4.Кравців Р.Й., Гачок Ю.Р. Довідник лабораторних досліджень молока і молочних продуктів. − Львів, 2005. − 618 с.
5.Позняковський В.М. Гігієнічна якість та безпека харових продуктів. − К.: Урожай, 2005. − 183 с.
6.Європейські вимоги до харчових добавок: Довідник. − Львів: Ленорам, 2007. − 126 с.
7. Росивал Л. Посторонние вещества и пищевые добавки в продуктах. − М.: 2002. − 250 с.
8. Булдаков А.С. Пищевые добавки: Справочник. − М.: Дели принт, 2006. − 240 с.
9. Державні санітарні правила і норми (Д СанПін) 8.1 «Гігієна і токсикологія пестицидів, полімерних та синтетичних матеріалів», додаток 4 «Гранично допустимі концентрації важких металів та миш’яку в продовольчій сировині та основних харчових продуктах».
10. Павлоцкая Л.Ф. Пищевая, биологическая ценность и безопасность сырья и продуктов его переработки / Павлоцкая Л.Ф. – К.: ИНКОС, 2007. – 287с.
11. Парамонова Т.Н. Експрес-методы оценки качества продовольственных товаров / Парамонова Т.Н.– М .: Економика, 1988. – 108 с.
12. Максимец В.П. Контроль качества напитков. /Максимец В.П.– М.: Економика, 1988. – 93с.
13. Антипова Л.В. Методы исследования мяса и мясных продуктов. /Антипова – М.: Колос, 2004. – 571 с.
14. Нечаев А.П. Пищевая химия / Нечаев А.П. – СПб: ГИОРД, 2001. – 592 с.
15. Сухарева О.Ю. Методичні вказівки до лабороторного практикуму з курсу «Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування» / Сухарева О.Ю. – Ужгород.: Національний університет, 2002. –100 с.
Додаткова
1. Белов Ю.П. Розробка та впровадження системи управління безпечністю харчових прдуктів НАССР // Світ якості України, № 2, 2005. − С. 42-45.
2. Методи визначення нешкідливості харчових продуктів: Метод. вказівки для виконання лабораторних робіт спец. 7.091709 «Технологія зберігання, консервування та переробка молока»/ Уклад: В.О. Ромоданова, Н.М. Ющенко, О.В. Кочубей. − К.: УДУХТ, 2001. − 36 с.
3. Домарецький В.А. Златов Т.П. Екологія харчових продуктів. − К.: Урожай. − 188 с.
4. Росивал Л. Посторонние вещества и пищевые добавки в продуктах. Пер. с нем. − М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. − 264 с.
5. Поздняковский В.М. Гигиенические основы питания, безопасность и експертиза продовольственных товаров /Поздняковский В.М. – Новосибирск: Новосибирский университет, 1999. – 448 с.
6. Пономарьов П.Х. Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини / П.Пономарьов , І.Сирохман. – К.: Лібра, 1999. – 272с.
7. Постанова КМ України від 10.01.2002р. № 14 “ Про затвердження Міжгалузевої комплексної програми “Здоров’я нації на 2002 – 2011 роки”.
8. Донченко Л.В. Безопастность пищевого сырья и продуктов питания / Донченко Л.В. – М.: Пищевая промышленность, 1999. – 352 с.
9. Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні. Наказ №28 Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 01.02.2005 р.
Інформаційні ресурси
1. http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0357
2. http://www.master.doontu.edu.ua/2006/mech/gulina/library/l10.htm − Контроль и защита источников питания − електронна бібліотека online.
3. http://www...kmu,gov.ua/node/5044 − Портал якості харчових продуктів.
4. http://www.tsouz.ru/db/techregulation/sammeri /Dokuments/PishevayaCennost.pdf − електронна бібліотека.