Опис диципліни

Метою викладання навчальної дисципліни «Методи аналізу економічного ризику» є ознайомлення студентів з основними принципами оцінки та управління економічним ризиком, сучасними методами вибору альтернативи в умовах ризику та їх застосуванням у практичній діяльності.

Ризик розглядається як суб’єктивно-об’єктивна економічна категорія у діяльності суб’єктів господарювання. Управління ризиком пов’язане з подоланням невизначеності та конфлікту у ситуації вибору альтернативи. 

У межах цієї навчальної дисципліни розглядаються  сучасні методи якісного та кількісного аналізу економічного ризику, система його кількісних показників, основні принципи моделювання та управління ризиком, а також математичний апарат, необхідний для аналізу, прийняття рішень і раціонального управління економічною системою, що є об’єктом ризику. Знання, набуті при вивченні цієї дисципліни, допоможуть при оптимальному виборі альтернативи за наявності економічного ризику.

Викладач: канд. фіз.-мат. наук, доцент, Клименко Михайло Іванович

Профіль викладача на сайті ЗНУ: http://sites.znu.edu.ua/cms/index.php?action=news/view_details&news_id=37288&lang=ukr&news_code=klimenko-mikhajlo---vanovich

Кафедра: кафедра фундаментальної математики, І корпус, ауд. 21

E-mail: m1655291@gmail.com

Інші засоби зв’язку: Moodle  (форум курсу, приватні повідомлення))


Заняття на платформі ZOOM  

Ідентифікатор: 517 422 6268
Код доступа: C82BPh