Посібник з оцінки ризиків на робочому місці

У розділі 1 наведено настанови щодо проведення оцінки ризиків на робочому місці. Описані кроки, які слід здійснити для визначення засобів усунення ризику або застосування заходів контролю, якщо такі потрібні. У документі проведено порівняння з повсякденними ризиками, з тим, щоб роль, яку відіграє оцінка ризиків на робочому місці, можна було побачити у контексті. Не слід вважати зміст цих настанов єдиним методом проведення оцінки ризиків. Може існувати широкий спектр методик досягнення цієї є мети. 

Розділ 2  містить пропозиції щодо процедури, якої роботодавцям слід дотримуватися для залучення сторонніх служб для проведення оцінки ризиків на робочому місці, і способу, в який вони можуть пересвідчитися в тому, що послуги, які вони придбавають у цих служб, заслуговують на довіру. Разом з тим, розглядаючи це питання, слід мати на увазі, що послуги сторонніх служб не потрібно використовувати як замінник належного управління охороною здоров’я та безпекою з боку роботодавця, на якому лежить юридична відповідальність. 

Частина В документа орієнтована конкретно на потреби малих і середніх підприємств, у яких ресурси, зокрема експертні кадри, можуть бути обмежені. Пояснюється, як держави-члени можуть рекомендувати таким підприємствам самостійно проводити оцінку ризиків на робочому місці або, можливо, залучати сторонніх осіб для надання їм відповідних порад.