Метою викладання дисципліни «Сенсорний аналіз в харчовій промисловості» є формування у студентів поглиблених теоретичних знань та практичних навичок щодо: організації сенсорного аналізу та його ролі в системі контролю якості харчових продуктів та розробці нових/ інноваційних харчових продуктів; атрибутів сенсорного аналізу та функціонування сенсорних систем людини; методології проведення науково обґрунтованого сенсорного аналізу різноманітних харчових продуктів.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Сенсорний аналіз в харчовій промисловості» є: демонстрація місця сенсорного аналізу в системі забезпечення якості харчових продуктів; формування у студентів інформаційно-понятійної бази і практичних навичок організації науково обґрунтованого сенсорного аналізу різноманітних харчових продуктів з урахуванням факторів, що впливають на відтворюваність результатів (сам продукт, приміщення для проведення сенсорного аналізу, людина, методика експерименту); поглиблене ознайомлення студентів із уявленням про психофізіологічні основи та атрибути сенсорного аналізу; демонстрація взаємозв’язку між результатами сенсорного та інструментального аналізу; надання студентам поглиблених теоретичних та практичних знань з методології проведення науково-обґрунтованого сенсорного аналізу; демонстрація ролі сенсорного аналізу як інструменту маркетингу та важливого елементу при розробці нових/ інноваційних харчових продуктів.
- Profesor: Дзюба Надія Анатоліївна