Атестація здобувачів ступеня вищої освіти бакалавра за спеціальністю 035 Філологія спеціалізації 035.05 Германські мови та літератури (переклад включно) освітньої програми Переклад (англійський) проводиться відповідно до вимог стандарту вищої освіти та освітньо-професійної програми у формі атестаційного екзамену.

Метою атестації здобувачів ступеня вищої освіти бакалавра є визначення фактичної відповідності їх підготовки вимогам освітньо-професійної програми Переклад (англійський) за спеціальністю 035 Філологія: компетентностям та результатам навчання, спроможності їх практичного застосування здобувачами ступеня вищої освіти бакалавра у вирішенні професійних завдань, що передбачені для первинних посад фахівців у галузі філології, лінгвістики та перекладів.

Даний вид контролю спрямований на перевірку рівня компетенції бакалаврів з актуальних проблем сучасного перекладознавства. Студент повинен показати знання основних напрямків та основних етапів розвитку перекладознавства на Україні та за кордоном, основних здобутків у галузі часткових теорій перекладу, вміння застосовувати напрацювання соціолінгвістики для вирішення перекладознавчих питань. Випускник має продемонструвати підготовку до практичної діяльності з перекладу, до самостійних розробок конкретних питань теорії та практики перекладу.


Кредити: 3