Мета вивчення курсу – формування у студентів управлінського мислення, комплексу теоретичних знань і практичних навичок щодо формування та реалізації політики ефективного управління в сучасних організаціях, що базується на реінжинірингу системи бізнес-процесів організації.

Завдання вивчення курсу дослідження об'єктивних передумов проведення реінжинірингу. Опис моделі організаційних перетворень і визначення в ній
місця реінжинірингу. Вивчення концептуальної моделі процесно-орієнтованої компанії. Вивчення методів аналізу діючих структур управління для цілей  бізнес-процесів. Вивчення послідовності та методів аналізу діючих моделей
бізнесу для подальшого реінжинірингу. Вивчення методики проектування системи управління, орієнтованої на бізнес-процеси.  Вивчення методики та рекомендацій з формування внутрішніх цін споживання. Обґрунтування алгоритму та умов проведення реінжинірингу на про промислових підприємствах.

Предмет курсу: система підходу до управління підприємством з позицій аналізу існуючої структури бізнесу та вироблення інноваційних рішень кардинальної зміни моделі бізнесу.

знати:

-        Основну термінологію управління бізнес-процесами;

-        Технологію, методи та інструментальні засоби перепроектування бізнес-процесів;

-        Види моделей для опису бізнес-процесів;

-        Принципи побудови, структуру і технологію використання CASE-засобів для аналізу бізнес-процесів;       

   вміти:

        Проводити дослідження бізнес-систем, будувати їх опис у вигляді формальних моделей;

        Формувати пропозиції щодо поліпшення бізнес-процесів;

        Розраховувати внутрішні ціни споживання;

Моделювати нову бізнес-систему на основі виявлених функцій господарюючого суб'єкта.

Кредити: 3