Практична підготовка у вищих навчальних закладів – це одна з форм організації навчального процесу, обов’язковий компонент освітньо-професійних програм усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів. Вона спрямована на формування компетентностей, що відповідають кваліфікації, яку отримує здобувач вищої освіти та надає можливість займати відповідні посади.

Практика є одним з самих ресурсоємних за часом та інтегральних за формою й змістом видів освітнього процесу. Вона має важливе значення для професійної підготовки студентів, забезпечує взаємозв’язок між теоретичним навчанням, практичною підготовкою, науково-дослідною роботою магістра.

Виробнича практика є заключною ланкою практичної підготовки і організовується безпосередньо в установах та на підприємствах /лабораторіях, а також науково-виробничих структурах. За своїми завданнями та організацією вона суттєво відрізняється від теоретичного навчання та інших видів практик.

Виробнича практика з біології закріплює та поглиблює знання, одержані здобувачем ВО під час вивчення загально біологічних курсів та дисциплін спеціалізації, а також отримують навички практичної роботи на посадах лаборанта в галузі біології. Виробнича практика з біології проводиться згідно Положення про проведення практики у вищих навчальних закладах.



Кредити: 3