Опції зарахування

Особливості кримінальних субкультур. Кримінальна субкультура особистості, вчинення злочинів, участь у  кримінальному процесі, спосіб життя злочинця. 

Кримінальна субкультура соціальної групи тазміст існуючих між її учасниками зв'язків.

 Кримінальна субкультура суспільства і становище криміналітету в суспільстві.

Кримінальна субкультура виступає як сполучна ланка поведінки людини до скоєння злочинів і після того, як він прийняв для себе це рішення.

Соціальні статуси і ролі кримінальних спільнот. Кримінальна поведінка  особи в суспільстві. Поведінка особи в місцях позбавлення волі.

Регулятивна функція. Вона полягає в тому, щоб формувати, взаємини і поведінку представників кримінальних спільнот. Вона містить в собі: регулювання соціального статусу, відносини до правових установ, адміністрації виправних установ і т.д; регулювання поведінки в місцях позбавлення волі і в побуті; регулювання порядоку дозволу міжособистісних конфліктів всередині кримінальних спільнот; виробництво і підтримку ритуалів прийняття нових учасників кримінальних спільнот; застосовання системи санкцій і покарань по відношенню до осіб, що допускають порушення регламенту і правил.

Кримінальна субкультура служить в якості певного самоствердження і психологічного захисту.

Остання функція кримінальної субкультури полягає в тому, що вона: перекручує суспільну свідомість, дестабілізує добропорядність населення; зберігає та передає злочинний досвід і традиції з покоління в покоління; формує громадську думку про раціональність правопорушень і злочині


Кредити: 3
Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.