Опції зарахування

Мета навчальної практики – отримання студентами навичок роботи з кримінологічними матеріалами в архівах, програмування та проведення прикладних соціологічних досліджень в сфері кримінології, розуміння специфіки організації та роботи архіву.

Завдання навчальної практики:

1. Формування у студентів навичок роботи з інформаційними запитами потенційних замовників щодо проведення дослідження.

2. Формування у студентів навичок щодо розробки та обґрунтування методології дослідницького проекту та роботи з першоджерелами в архіві.

3. Набуття практичних навичок роботи над дослідницьким проектом з використанням архівних матеріалів (фондів, описів, документів, фото і відеоматеріалів тощо) кримінологічної спрямованості, співставлення їх з даними  у відкритому доступі, здійснення їх змістовного структурування й узагальнення.

4. Набуття досвіду аналізу різних документальних та фотографічних джерел кримінологічного спрямування, кримінальних справ; здійснення аналізу профілю злочинця та психологічної картини соціального часу, простору та подій; використання числових й нечислових кримінологічних даних.

5. Набуття практичних навичок програмування соціологічного кримінологічного дослідження та створення інструментарію відповідно до мети дослідницького проекту.

6. Набуття практичних навичок обрахунку репрезентативної вибірки першоджерел.

7. Набуття практичних навичок класичного (кабінетного) аналізу документів, контент аналізу, візуальної соціології та антропології; формування бази даних; роботи з фото-, аудіо- та відео документами,.

8. Набуття практичних навичок підготовки загального аналітичного матеріалу кримінологічного архівного дослідження.

10. Набуття практичних навичок візуалізації даних та підготовки презентацій за результатами проведених соціолого-кримінологічних досліджень на основі модулю Smart Art.


Кредити: 3
Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.