Тематический план

  • Презентація навчальної дисципліни

    Технологія .NET Framework була розроблена корпорацією Microsoft у 2002 році як альтернатива платформі Java фірми Sun Microsystems (наразі належить Oracle).

    Основою .NET Framework є загальномовне середовище виконання (CLR – Common Language Runtime), яке підтримує застосування великої кількості сучасних мов програмування, таких, наприклад, як C#F#Visual BasicС++Java Script та багато інших. Програма, яка написана на мові програмування, що підтримується CLR, транслюється у спеціалізовану проміжну мову Common Intermediate Language (CIL), що безпосередньо виконується віртуальною машиною CLR в середовищі конкретної операційної системи WindowsLinux або MacOS. За рахунок такого підходу програміст може уніфіковано розробляти кросплатформне програмне забезпечення на зручній для нього мові програмування під всі сучасні операційні системи та апаратні архітектури.   

    Нативною (природньою) для .NET Framework є мова програмування C#, яка є сучасним, потужним та зручним інструментом розробки програмного забезпечення. C# підтримує об’єктно-орієнтовану парадигму та багато сучасних технологій, таких, як збирання сміття (garbage collection), багатопотоковість, обробку виняткових ситуацій, елементи функціонального програмування тощо.

    В результаті вивчення курсу студент буде 

    Знати
    – мову програмування C#;
    – основні концепції технології .NET Framework та базові принципи створення програмного забезпечення за її допомогою;
    – основні бібліотеки, що утворюють .NET Framework.

    Вміти:
    – працювати в середовищі програмування Microsoft Visual Studio;
    – створювати програми на мові C# з використанням об’єктно-орієнтованої технології;
    – розробляти багатопотокові та асинхронні програми;
    – розробляти програмне забезпеченння для взаємодії з базами даних із застосуванням технології ADO.NET;
    – створювати програмне забезпечення з графічним інтерфейсом користувача;  
    – розробляти web-додатки за допомогою технології ASP.NET.