Структура за темами

  • Загальне

    Важливим засобом підвищення ефективності управління складними системами є застосування математичного апарату моделювання оптимізаційних задач. З особливостями такого застосування аспіранти познайомляться у процесі вивчення дисципліни «Математичні моделі оптимізаційних задач». Цей курс орієнтований на розв’язання задач пошуку оптимального рішення, що виникають у процесі практичної діяльності у галузях економіки, природничих наук, техніки тощо.

    Математична оптимізація – це процес розв’язання математичної задачі пошуку екстремуму цільової функції при обмеженнях на значення та тип шуканих невідомих величин. Оптимізаційна задача відтворює найважливіші з точки зору дослідника властивості системи, що є об’єктом дослідження, тому вона є основою для побудови її оптимізаційної моделі. Складність об’єкта дослідження визначає рівень складності процесу побудови його оптимізаційної моделі.

    Метою викладання навчальної дисципліни «Математичні моделі оптимізаційних задач» є ознайомлення аспірантів з теоретичними основами та алгоритмами математичного моделювання задач оптимізації, що надає можливості застосування набутих знань у якості інструменту для розв’язання конкретних прикладних задач. Основними завданнями вивчення дисципліни «Математичні моделі оптимізаційних задач» є формування у аспірантів цілісної системи знань та навичок щодо теорії та практики математичного моделювання у задачах оптимізації, необхідної для подальшої наукової та професійної діяльності фахівців з прикладної математики.

    Вивчення аспірантами дисципліни «Математичні моделі оптимізаційних задач» ґрунтується на оволодінні ними магістерською програмою спеціальності 113 «Прикладна математика», а також ознайомленні їх з дисциплінами «Математичне моделювання складних систем». та «Чисельні методи розв’язання механічних задач».

    Викладач - к. ф.-м. н. доц. Клименко М.І.

    Профіль викладача на сайті ЗНУ: http://sites.znu.edu.ua/cms/index.php?action=news/view_details&news_id=37288&lang=ukr&news_code=klimenko-mikhajlo---vanovich

    E-mail m1655291@gmail.com

    Заняття на платформі ZOOM  

    Ідентифікатор: 517 422 6268
    Код доступа: C82BPh






  • Змістовий модуль 1. Варіаційні принципи у механіці

  • Змістовий модуль 2. Задача оптимального керування. Принцип максимума.

  • Змістовий модуль 3. Оптимізація у задачах динамічного програмування

  • Змістовий модуль 4. Оптимізаційні задачі теорії масового обслуговування

  • Змістовий модуль 5. Оптимізаційні моделі управління підприємством