Enrolment options

Метою вивчення навчальної дисципліни «Політико-правові системи та національні ідеології Європи» є формування у студентів цілісного уявлення та формування комплексного підходу до вивчення закономірностей особливостей політичного розвитку, функціонування політико-правової системи і функціонування ідеологічних партійних систем в країнах Європи; вміння володіти компаративним методом дослідження політичних процесів і систем; усвідомлення регіональних тенденцій політико-правового розвитку, а також ознайомлення студентів з ключовими проблемами політичних систем Європи.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Політико-правові системи та національні ідеології Європи» є: ознайомлення студентів із понятійно-категоріальним апаратом дисципліни; вивчення політико-правових особливостей розвитку країн Європи; формування уявлення про державний устрій і політичні ідеології країн Європи; формування практичних навичок використання країнознавчих знань для аналізу й прогнозування зовнішньої політики держав.

       За умов сучасного динамічного розвитку міжнародних контактів та міждержавного співробітництва, а також зовнішньополітичного курсу нашої держави на інтеграцію до євроатлантичних структур, фахівці з міжнародних комунікацій набувають дедалі більшого значення на ринку праці, що відповідає офіційній статистичній інформації про попит та пропозиції на ринку праці у розрізі професій та видів діяльності Державної служби статистики України. Ці обставини значно посилюють потребу підприємств та організацій у фахівцях з міжнародної комунікації. Наявність таких фахівців є важливим компонентом формування організаційних та соціально-економічних умов для ефективного розвитку міжнародного економічного та галузевого співробітництва у сферах енергетики, промислової та аграрної політики, транспорту, охорони навколишнього природного середовища, фінансових послуг, туризму, наукової та інноваційної діяльності. У сукупності це слугуватиме фундаментом для міжнародного співробітництва, а також надходження інвестицій у пріоритетні для сталого розвитку сфери та види діяльності. Поєднання кваліфікацій політолога-міжнародника та перекладача надає випускникам додаткові конкурентні переваги на ринку праці, дозволяє більш гнучко адаптуватися до виробничих потреб та реалізувати себе у різних сферах діяльності


Кредити: 3
Семестр: 123
Guests cannot access this course. Please log in.