Структура за темами

  • Загальне

    • Система оцінювання,
    • основна та додаткова література до курсу
  • Навчально-методичний посібник

    У посібнику відповідно до навчальної та робочої програм дисципліни «Заповідна справа» подано зміст практичних занять (їх тематику, основні теоретичні відомості, завдання до виконання практичних робіт), перелік питань, винесених на самостійне опрацювання та перелік питань до заліку. Тлумачення основних термінів і понять дисципліни наведено у глосарії. Для поглибленого вивчення програмного матеріалу рекомендовано основну та додаткову літературу. Видання сприятиме розширенню, закріпленню й систематизації теоретичних знань і формуванню необхідних практичних умінь і навичок щодо організації, охорони, ефективного використання природно-заповідного фонду, відтворення його природних комплексів та об’єктів.

    Для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» напряму підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».


  • Індивідуальне завдання

    Загальні вимоги. Кожен студент отримує індивідуальне завдання та можливий перелік з 1-2 найменувань літературних джерел, які необхідно поповнити ще 4-5 науковими роботами ( монографіями, статтями, збіркамиІндивідуальне завдання виконується у формі реферату та передбачає надання детальної характеристики одного із заповідників України: історія заснування і розвитку; місцезнаходження (адміністративне, географічне); кліматичні, ґрунтові, гідрологічні, лісорослинні умови; статус і завдання; структура території; основні природні комплекси і рівень їх збереженості; представлені на його території види рослинного і тваринного світу, що охороняються; перспективи розвитку; найбільш вагомі результати діяльності. Окрім того, необхідно додати картосхему заповідника.

    Проявити ініціативу та продемонструвати свої знання студент також може шляхом виконання альтернативного завдання. Так, за бажанням, можна описати ділянку, яка не належить до природно-заповідного фонду, але є перспективною для заповідання. Необхідно представити аргументи стосовно перспективності території для створення ПЗФ. У цьому випадку завдання оформлюється у вигляді наукового обґрунтування створення ПЗФ з більш детальним описом природних комплексів, рослинного та тваринного світу.

    Вимоги щодо структури. Обов’язковими структурними елементами індивідуального завдання є: титульний аркуш, власне зміст, змістовні відповіді на питання, перелік використаної літератури та інших джерел інформації.

    Вимоги щодо обсягу. Рекомендований обсяг розкриття кожного питання 5-10 сторінок при загальному обсязі індивідуального завдання 20 сторінок. При цьому якісним слід вважати опрацювання кожного питання на основі аналізу не менше ніж 5-7 джерел. Відповіді на питання мають бути максимально чіткими, повними, з посиланням на джерела інформації, обов'язково доповнені таблицями, графічним та картографічним матеріалом.

    Індивідуальне завдання бажано виконувати в друкованому вигляді на аркушах формату А-4, пронумерованих і скріплених належним чином.

  • Підсумковий контроль

  • Ректорський контроль