Опції зарахування

Сучасна екологія охоплює практично всі сфери життя людини. До найважливіших проблем, які набули глобального характеру, належать проблеми екологічної безпеки, охорони, відтворення та раціонального використання природних ресурсів. Забезпечення сталого соціально-економічного розвитку країни має супроводжуватися створенням безпечного стану довкілля за умови науково-обґрунтованого компромісу між законами розвитку природи і законами розвитку суспільства. У цьому процесі центральне місце належить системі екологічного управління. Складовими системи екологічного управління є екологічна політика, екологічні програми, пріоритети, нормування, екологічний контроль. Система підготовки спеціаліста – еколога повинна враховувати те, що в майбутньому він буде працювати в органах управління природоохоронною діяльністю різного рівня – від окремих підприємств до галузевих і загальнодержавних структур. Ефективне управління в будь-якій сфері діяльності не можливе без знання теорії управління, включаючи її сучасні інструменти в контексті міжнародної практики.

Мета курсу – надати студентам комплекс теоретичних та практичних знань щодо загальних основ теорії управління, формування структури управління, техніки і технології управління, видів і функцій державного управління в сфері екології, а також світового досвіду управління навколишнім середовищем.

Мета теоретичної частини занять – поглиблення, розширення та закріплення знань, одержаних на лекціях. Цей вид роботи привчає студентів самостійно працювати з літературою що видається для роботи та використовувати отримані знання при виконанні лабораторної роботи.

Мета практичної частини занять – оволодіння студентами методик, навичок і вмінь щодо механізмів, методів, техніки, технології, змісту і принципів управління в екології тощо.

Завдання курсу полягає в тому щоб надати студентам знання та вміння щодо системи управління екологічною діяльністю, екологічної політики, екологічних програм, пріоритетів, стандартів, нормування, екологічного контролю, екологічного менеджменту, екологічних важелів.



Кредити: 3
Семестр: 123
Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.