Структура за темами

  • Загальне

    Анотація до курсу.  Призначення курсу «Історія та логіка ідеологій» полягає у продовженні розвитку прийомів та навичок логіко-історичного мислення в контексті критичного аналізу ідеологічного феномена у студентів, які отримують знання з філософії в рамках освітньої магістерської програми. Процес навчання орієнтований на вирішення теоретичних і практичних завдань з опанування прийомів активної та включеної взаємодії в інформаційному державно-організованому суспільстві, що керується зазвичай у своїх соціальних практиках різноманітними формами ідеології як теоретично-обґрунтованої практичної свідомості.

    Метою викладання навчальної дисципліни «Історія та логіка ідеологій» є формування обізнаності майбутніх фахівців у галузі філософії щодо історії, логіки розгортання ідеологічних форм, різновидів ідеологічного явища та вироблення вміння у студентів формувати критичну ідеологічну картину світу, а також проводити оцінку ідеологічних здобутків креативного соціокультурного простору у соціально-неоднорідному державно-організованому суспільстві, що історично змінюється.

    Основними завданнями вивчення дисципліни «Історія та логіка ідеологій» є:

    встановлення та закріплення теоретичних засад ідеології й ідеологічної діяльності та особливостей їх застосування;

    пізнання й засвоєння системи ідеологічних форм, історичних та логічних особливостей виникнення та розгортання системоутворюючих ключових різновидів ідеологічного явища;

    -  набуття студентами практичних навичок і вмінь застосовувати набуті знання в галузі ідеологознавства в теоретичній та практичній діяльності креативних індустрій соціально-неоднорідного державно-організованого суспільства.