Структура за темами

  • Загальне

    014.01 Середня освіта (Українська мова і література).

    Шановні студенти! Ви маєте унікальну можливість отримати додаткову спеціальність. Пропонуємо Вам обрати спеціалізацію 014.01 Середня освіта (Українська мова і література). Адже філологічна освіта є універсальною, і якнайкраще підходить для майбутнього професійного росту в будь-якій галузі діяльності. Тож після закінчення філологічного факультету у Вас є широкі можливості для реалізації творчих і наукових здібностей у різноманітних галузях соціокультурного виміру.

    Універсальний характер освіти, яку отримують студенти за освітньою програмою «Середня освіта (Українська мова і література)», дає змогу випускникам працювати не тільки вчителями української мови і літератури, а й секретарями-референтами, коректорами, діловодами, у засобах масової інформації, видавництвах, рекламних агенціях, консультаційних рекламних службах, науково-дослідних установах, у навчальних закладах різних типів тощо.   

    Навчальний процес на філологічному факультеті здійснюється на високому професійному рівні завдяки кваліфікованому викладацькому складу, серед якого – професори, доценти, відмінники освіти України. Філологічний факультет підтримує тісні зв'язки з навчальними закладами та дослідними установами України, Польщі, Болгарії, Китаю. Здійснюється обмін викладачами та студентами. На факультеті працюють викладачі-іноземці. Під керівництвом представників зарубіжних вишів можна вивчити додатково одну зі слов'янських мов (польську або болгарську), а під час літніх канікул пройти стажування або навчання на мовних курсах.   

    Студенти мають можливість брати участь у міжнародних, всеукраїнських і регіональних наукових конференціях, конкурсах та олімпіадах, друкувати свої дослідження в наукових і науково-популярних виданнях.

    Основні навчальні дисципліни: «Методика викладання української мови», «Методика викладання української літератури», «Шкільний курс української мови», «Шкільний курс української літератури»,   «Сучасна українська мова», «Історія української літератури» та ін.

    У рамках програми студенти знайомляться з історією української літератури ІХ – ХХІ ст., сучасними уявленнями про систему мови, фонетичну, лексичну, морфологічну і стилістичну системи української мови, її історичний розвиток, проблеми навчання української мови та літератури школярів загальноосвітніх навчальних закладів, традиційні та інноваційні підходи до їх вирішення, здобувають базові знання про теоретико-методологічні засади і ключові результати досліджень з проблем функціонування української мови та літератури тощо.



  • Розділ 1.

    • Розділ 2.