Структура за темами

  • ЗАГАЛЬНЕ

    Шановні майбутні філологи!

    Оскільки наша професія -- робота зі Словом, то вона включає в себе не лише опцію знань про слова та тексти, а й опцію вміння створити новий текст.

    Сьогодні, ясна річ, усі, хто не боїться висловлювати власні думки, -- як мінімум дописувачі на форумах чи в соцмережах або хоч трохи письменники, бо можливостей для писання в сучасному світі -- безліч. І ви про це знаєте.

    На пропонованому вам курсі ми займатимемося саме формуванням та вдосконаленням уміння писати такі тексти, які буде цікаво читати. Ми вправлятимемося з вами в наслідуванні стилів найвідоміших письменників, у створенні текстів різних жанрів - від катрена чи гуморески до оповідань чи новел (на повісті й романи в нас просто не вистачить часу :) ). Ми навчимося з вами вчасно ставити прості запитання до власних текстів: чому я пишу саме цей текст? чому це слово має бути саме в цьому, а не в іншому місці? чому речення має бути саме таким і саме тут?

    Ми змагатимемося зі штучним інтелектом, аби змогти розпізнати його й не зітерти суто людського індивідуального стилю. Ми розбиратимемо на атоми чужі тексти, аби зрозуміти, як треба або як не треба чинити зі Словом.

    І тільки після цього курсу ви, досконало знаючи анатомію тексту, точно не пропадете в житті, бо ще один "скіл" -- створення текстів будь-якої складності у вас буде відпрацьований до автоматизму. Хороший філолог повинен не тільки все знати про текст, а й уміти його створити. Будь-коли, за будь-яких обставин, у будь-якій формі.


    Підключатися до конференції Zoom треба сюди:

    https://us02web.zoom.us/j/9454333155?pwd=eTBGVlNjWktZNzR3d0kxbVF5dlhPQT09

    Код: 945 433 3155

    Пароль: 001492


    Викладач: кандидат філологічних наук, старший викладач Меркулова Оксана Володимирівна

    Кафедра: української мови (навч. корп.2, ауд. 237)

    E-mail: gorytsvit1977@gmail.com

    Телефон: +380671609874 (телефонувати можна цілодобово)

    Інші засоби зв’язку: Viber (за номером телефону)Facebook Messenger (https://www.facebook.com/oksana.merkulova.1/)WhatsApp (за номером телефону)Telegram (за номером телефону, буде також створений чат дисципліни).

     

    • Секція 2

      • Секція 3

        • Секція 4