Семінарське заняття №4

Тема: Універсальні міжнародні організації «Системи ООН».

1.Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО): історія, діяльність  у галузі освіти, культури, співробітництво України в рамках ЮНЕСКО.

2. Міжнародна організація з міграції (МОМ): історія створення, цілі та завдання, організаційна структура, діяльність МОМ в Україні.

3. Всесвітня туристична організація (ВТО): історія створення, організаційна структура, діяльність ВТО, розвиток туристичної галузі в Україні та співпраця з ВТО.

4. Всесвітня організація з охорони здоров’я (ВООЗ). Діяльність ВООЗ в умовах пандемічного та постпандемічного світу.

5. Програми ООН: Програма розвитку ООН (ПРОООН), Світова продовольча програма (СПП), Програма з довкілля (ЮНЕП), Міжнародна програма з контролю за наркотиками.

6.Фонди ООН ( Фонд з галузі народонаселення (ЮНФПА), Фонд розвитку для жінок (ЮНІФЕМ), Дитячий фонд (ЮНІСЕФ). Фонд розвитку інвестицій (ЮНКДТ)) та  інші інституції  ООН (Бюро Координатора ООН з допомоги в разі стихійного лиха, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, Навчальний і науково-дослідний інститут ООН, Університет ООН, Світова продовольча рада (СПР). Міжнародний торговельний центр ЮНКТАД / СОТ, Конференція з торгівлі і розвитку тощо).