Завдання до практичного 5-6

Необхідно продовжити твердження:

1.        «Суть ліцензійних умов полягає в тому, … що держава встановлює особливі вимоги до провадження господарської діяльності тих видів, які істотно впливають на інтереси, життя та здоров’я громадян …».

2.        «Закон встановлює, що планову перевірку можна проводити не частіше ніж … раз на рік …».

3.        «Для контролю правильності відображення статутного капіталу зіставляють його величину зафіксовану в … установчих документах, із даними звітності …».

4.        «Розмір щорічних відрахувань на поповнення резервного капіталу передбачається … установчими документами та здійснюється за рахунок чистого прибутку, але не менше 5 % його загальної вартості …».

5.        «Метою внутрішнього контролю прибутків (непокритих збитків) є підтвердження обліково-звітних даних … щодо сум нерозподілених прибутків (непокритих збитків) поточного та минулого років …».

6.        «Організація контролю статуту включає …, які здійснюють контролю та мають функціональні обов’язки».

7.        «Перевірка виникнення та погашення заборгованості здійснюється за відповідними особовими рахунками аналітичного обліку засновників (акціонерів, учасників) підприємства здійснюється із застосуванням такого прийому контролю як …».

8.          «Статут затверджується Загальними зборами засновників підприємства та реєструється в …».

9.          «Суть … полягає в тому, що держава встановлює особливі вимоги до провадження господарської діяльності тих видів, які істотно впливають на інтереси, життя та здоров’я громадян, стан навколишнього природного середовища, безпеку держави».

10.    «Забезпечення рівності прав, законних інтересів усіх суб’єктів господарювання, це …».

 

 

 

 

 

140


підприємств


 

11.    «Об’єктами    внутрішнього    контролю    зареєстрованого   капіталу є операції, відображення яких в обліку відбувається на рахунку …».

12.    «По    мірі    надходження    внесків    до    зареєстрованого    капіталу дебетують рахунки відповідних активів і кредитують …».

13.    «У      разі перевищення      вартості      «Зареєстрованого     (пайового) капіталу» над величиною вартості чистих активів товариство має здійснити

… свого зареєстрованого капіталу в установленому порядку до величини чистих активів, однак в результаті такого … зареєстрований капітал не повинен стати менше нормативної величини, визначеної законодавством на момент реєстрації товариства».

14.    «Фінансовий результат (прибуток або збиток) від продажу, випуску або анулювання інструментів власного капіталу відслідковують за даними субрахунку …».

15.    «Підтвердження обліково-звітних даних щодо сум нерозподілених прибутків (непокритих збитків) поточного та минулого років, а також використання прибутку в поточному році є …».

16.    «Тотожність підсумків бухгалтерських регістрів (сальдо за кредитом рахунків 42, 43) і даних звітності підтверджує …».

17.    «Правомірність обліку інших видів додаткового капіталу, що не включається до переліку наведених субрахунків відслідковують за даними субрахунку …».

18.    «Законність і доцільність операцій з іншим вкладеним засновниками капіталом (внесками) без рішень про зміни розміру статутного капіталу перевіряють за даними субрахунку …».