Завдання до теми 8

1. Згадайте жанрові характеристики репортажу. Чим вирізняється цей жанр із поміж інших? У чому його особливість?

2. Зразок радіорепортажу можна прослухати тут. У чому основна ідея цього матеріалу? За допомогою чого вона реалізується? Як використані виражальні засоби радіожурналістики (слово, музика, шуми, монтаж та ін.) задіяні у реалізації ідеї? Запропонуйте ідеї для створення подібного матеріалу про Запоріжжя. 

3. Перегляньте відео «Демонтаж памятника Леніну в Запоріжжі», звертаючи увагу на відеоряд і звуковий супровід. Уявіть, що ви знаходитесь на місці події і маєте провести прямий репортаж. Відео – це саме той матеріал, який ви маєте описати у своєму репортажі. Щоб репортаж був змістовнішим, знайдіть додаткові факти про подію, контекст події, історичні відомості тощо. При цьому не забувайте про ті факти, які відображені у відео.

Після збору фактичного матеріалу напишіть свій радіорепортаж, спираючись на відеоряд. Озвучте свій репортаж, імітуючи перебування на місці події.

4. Запропонуйте інформаційний привід, на основі якого можна зробити радіорепортаж (ціни в магазинах, утримання домашніх тварин, вимкнення електроенергії тощо), зберіть інформацію і запишіть радіорепортаж хронометражем до 60-70 секунд. Прикріпіть цей матеріал у форматі MP3 до цього завдання.