Опис курсу

ОПИС КУРСУ
Метою курсу є підготовка кваліфікованих і конкурентоздатних фахівців, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі і практичні проблеми у сфері архітектури та містобудування в умовах підвищення ролі інноваційного складника освітньої діяльності вишу та інтеграції до європейського і світового освітнього простору, із залученням студентів до участі у творчих міжнародних проєктах, з урахуванням потреб та пропозицій стейкголдерів, а також тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці, галузевого та регіонального контексту з опанування теоретичних основ та набуття студентами навичок практичних умінь в застосуванні та в формуванні розширених знань про архітектурні об’єкти, які при проєктуванні мають розглядатися як складові частини естетичної організації міського середовища, комплексні архітектурні рішення, що впливають на формування умов життя і вигляд сучасних інтер’єрів внутрішніх просторів. Обґрунтування теоретичних основ  технологій та організації науково-дослідницької діяльності з формування теоретичного й практичного підґрунтя для ефективного, кваліфікованого проведення наукових досліджень в організації просторів як в архітектурі, в дизайну, так і в технічній естетиці.
Загальним завданням викладання дисципліни «Дизайн інтер'єрів об'єктів архітектури» є оволодіння теоретичними і практичними знаннями з проєктування дизайн-проектів, вдосконалення навичок з архітектурно-дизайнерського проєктування сучасної графіки, композиції та колористики, оволодіння основними програмними продуктами Graphisoft ArchiCAD, Artlantis Studio, Corel Draw, Planix Landscepe Deluxe, ACDSee Pro. з створення загального комплекту дизайн-проєкту інтер’єрів. Опанування системою сучасних актуальних технологій комп’ютерного  проєктування та моделювання архітектурно-художньої діяльності створення інтер’єрів внутрішнього простору за допомогою програм, набуття навичок самостійно приймати рішення та набуття основ архітектурного проєктування. Опанування навчальною та технічною літературою з метою поглиблення знань щодо процесів проєктування, набуття знань та навичок загального комплекту креслень проєктування дизайн-проекту за допомогою інноваційних та комп’ютерних технологій візуалізацій в проєктуванні.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
·     Знати та розуміти предметны області та розуміння професійної діяльності.
·     Знати основні актуальні теоретичні, практичні, організаційно-технологічні та управлінські проблеми сучасної сфери дизайну інтер'єрів об'єктів архітектури.
·     Здатність застосовувати теорії, методи і принципи фізико-математичних, природничих наук, комп’ютерних, технологій для розв’язання складних спеціалізованих задач.
·     Розуміти, аналізувати, тлумачити і пояснювати нові творчі та наукові результати, одержані у ході проведення аналізу об’єктів архітектури, містобудівних елементів та їх проєктів.
·     Оцінювати вплив новітніх результатів досліджень інших сфер діяльності людини на розвиток сучасного дизайну інтер'єрів об'єктів архітектури.
·     Усвідомлення особливостей розвитку історичних і сучасних стилів в архітектурі, містобудуванні, мистецтві та дизайні України та зарубіжних країн.
·     Знати, розуміти та володіти основами складання проєктів об’єктів архітектури, містобудівної документації, генеральних планів населених пунктів, детальних планів територій і планів зонування територій, архітектурно - планувальних особливостей, конструктивних рішень і змінного в часі стану навколишнього середовища.
·     Здатність дотримуватися вимог законодавства, будівельних норм, стандартів і правил, технічних регламентів, інших нормативних документів у сферах містобудування та архітектури при здійсненні нового будівництва.
·     Здатність до виконання технічних і художніх зображень для використання в архітектурно-містобудівному, архітектурно-дизайнерському проєктуванні.
·     Збирати, аналізувати й оцінювати інформацію з різних джерел, необхідну для прийняття обґрунтованих проєктних архітектурно-містобудівних рішень.
·     Застосовувати програмні засоби, ІТ-технології та інтернет-ресурси для розв’язання складних спеціалізованих задач архітектури та містобудування.
·     Знати нормативну базу архітектурно-містобудівного проєктування.
·     Розробляти проєкти, здійснювати передпроєктний аналіз у процесі архітектурно-містобудівного проєктування з урахуванням цілей, ресурсних обмежень, соціальних, етичних та законодавчих аспектів.
·     Застосовувати сучасні засоби і методи інженерної, художньої і комп’ютерної графіки, що використовуються в проєктуванні.
·     Застосовувати сучасні теоретико-методологічні та типологічні підходи до вирішення проблем формування та розвитку.
·     Обирати раціональні архітектурні дизайнерські рішення на основі аналізу ефективності конструктивних, інженерно-технічних систем, будівельних матеріалів і виробів, декоративно-оздоблювальних матеріалів.
·     Забезпечувати дотримання санітарно-гігієнічних, інженерно-технічних, економічних, безпекових нормативних вимог в проєктуванні.
·     Застосовувати енергоефективні та інші інноваційні технології при проєктуванні архітектурних об’єктів.
·     Організовувати презентації та обговорення проєктів.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
·       Знати основні засади та принципи архітектурно-місто­бу­дів­ної діяльності.
·     Оцінювати фактори і вимоги, що визначають передумо¬ви архітектурно-містобудівного проєктування.
·     Застосовувати основні теорії проєктування, реконст­рук­­­ції та реставрації архітектурно-містобудівних, архітектурно-середовищних і ландшафтних об’єктів, сучасні методи і техно­логії, міжнародний і вітчизняний досвід для розв’язання складних спеціалізованих задач архітектури та містобудува­ння.
·     Збирати, аналізувати й оцінювати інформацію з різних джерел, необхідну для прийняття обґрунтованих проєктних архітектурно-містобудівних рішень.
·     Застосовувати програмні засоби, ІТ-технології та інтернет-ресурси для розв’язання складних спеціалізованих задач архітектури та містобудування.
·     Знати нормативну базу архітектурно-містобудівного проєктування.
·     Розробляти проєкти, здійснювати передпроєктний аналіз у процесі архітектурно-містобудівного проєктування з урахуванням цілей, ресурсних обмежень, соціальних, етичних та законодавчих аспектів.
·     Ззастосовувати сучасні засоби і методи інженерної, художньої і комп’ютерної графіки, що використовуються в архітектурно-містобудівному проєктуванні.
·     Застосовувати сучасні теоретико-методологічні та типологічні підходи до вирішення проблем формування та розвитку архітектурно-містобудівного та ландшафтного середовища.
·     Виявляти, аналізувати та оцінювати потреби і вимоги клієнтів і партнерів, знаходити ефективні спільні рішення щодо архітектурно-містобудівних проєктів.
·     Обирати раціональні архітектурні рішення на основі аналізу ефективності конструктивних, інженерно-технічних систем, будівельних матеріалів і виробів, декоративно-оздоблювальних матеріалів.
·     Забезпечувати дотримання санітарно-гігієнічних, інженерно-технічних, економічних, безпекових нормативних вимог в архітектурно-містобудівному проєктуванні.
·     Розуміти соціально-економічні, екологічні, етичні й естетичні наслідки пропонованих рішень у сфері місто-будування та архітектури.
·     Застосовувати енергоефективні та інші інноваційні технології при проєктуванні архітектурних об’єктів.
·     Знати особливості участі в архітектурно-містобу¬дівно¬му конкурсному проєктуванні.
·     Організовувати презентації та обговорення проєктів архітектурно-містобудівного і ландшафтного середовища.
·     Знати архітектурні стилі та загальні дизайну сучасні напрямки інтер’єрів.
·     Знати засоби композиції та матеріали, що застосовуються в дизайну.
·     Знати як впливає кольорі оздоблення приміщень на психологічний стан людини.
·     Знати класифікацію загальних аспектів функціонального освітлення приміщень.
·     Знати основні пропорції, пропорційність, ергономіку в дизайну інтер’єрів за допомогою комп’ютерних програм.
 
ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ
У разі успішного завершення курсу студент зможе вміти:
·       вміти застосовувати методи проведення творчого пошуку у сфері архітектури та містобудування, планування території, засобами архітектурного проєктування споруд, будівель, кварталів і мікрорайонів, об’єктів благоустрою і ландшафтної архітектури, міських інженерних систем, інших об’єктів архітектури та містобудування з використанням універсальних і спеціалізованих програмно- обчислювальних комплексів і систем автоматизованого проєктування;
·       вміти аналізувати і прогнозувати зміни стану навколишнього середовища з метою раціонального використання та планування території, реконструкції та реставрації об’єктів архітектури та містобудування;
·     виконувати проєктну документацію дизайн-проєкту інтер’єрів;
·     створювати бібліотечні елементи озноби приміщень та меблів;
·     розробляти 3Д моделювання інтер’єрів;
·     розробляти методи техніко-економічної оцінки досліджень в галузі дизайну інтер’єрів;
·     користуватися міжнародним науковим досвідом в проєктуванні;
·     володіти професійною термінологією, складати наукові тексти, статті в галузі дизайну інтер’єрів;
·     володіти навичками роботи з сучасними  комп’ютерними програмами;
·     розробляти навички проєктування внутрішнього середовища архітектурних просторів;
·     розробляти навички використання кольору та текстур для оздоби приміщень;
·     створювати предмети меблів, бібліотечних архітектурних форм;
·     виконати дизайн-проєкт приміщення, застосовуючи комп’ютерну програму «Archicad» та «Artlantis Studio».


Немає записів у базі даних