Північні (поліські) говори: АУДІО

Шановні студенти!
Перед Вами -- унікальна тека, оскільки тут розміщені аудіозаписи говорів північних регіонів України. На жаль, фонотека діалектів саме цієї групи в нас найменша в кількісному плані: усе ніяк не дістаємося туди ні власним ходом, ні в експедиціях...
До практичного заняття, присвяченого цим діалектам, Ви маєте, відслухавши окреслений у завданні аудіоматеріал, проаналізувати його за встановленою схемою.
Чим унікальне те, що Ви бачите й почуєте? Тим, що все це зібрали студенти нашого філологічного факультету під час проходження діалектологічної практики з 2013 по 2016 роки. Ми й надалі поповнюватимемо нашу фонотеку (звичайно, якщо нам не приберуть опцію "Діалектологічна практика" як вид навчання), зокрема, і Вашими силами.
Прослуховування аудіоматеріалів принесе Вам не лише навчально-практичну користь: Ви отримаєте величезне лінгвістичне задоволення, оскільки за лічені години зможете "побувати" в різних куточках нашої країни й почути її мову -- живу, некнижну, сповнену такою кількістю "мовного повітря", що Вам перехопить дух. І погодьтеся: вивчати діалектологію будь-якої мови лише за підручниками, якими б повними й усеохопними вони не були, -- це навіть не мінімум. Оскільки живе народне мовлення треба передусім чути, надто ж тим, хто здобуває університетську філологічну освіту.