Презентація навчальної дисципліни

   

Метою вивчення навчальної дисципліни «Методи та засоби комп’ютерних інформаційних технологій» є засвоєння знань про сучасні інформаційні та комп’ютерні технології, розгляд особливостей основних методів та засобів, що використовуються у професійній діяльності майбутніми фахівцями з розробки та тестування програмного забезпечення та набуття навичок поводження з інструментальними програмними засобами.

На сучасному етапі розвитку інформаційного суспільства для фахівців будь-якої галузі важливою є здатність аналізувати, вибирати і застосовувати методи і засоби для створення та користування програмним забезпеченням. Різноманітність технологій, які використовуються при створенні програмного забезпечення, висуває вимогу володіння базовими принципами роботи з комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням. Цей факт підкреслює необхідність та актуальність вивчення дисципліни «Методи та засоби комп’ютерних інформаційних технологій».

Курс «Методи та засоби комп’ютерних інформаційних технологій» надає майбутньому фахівцю фундамент у просторі комп’ютерних інформаційних технологій, що дозволить надалі використовувати отримані знання у практичній діяльності. Його опанування передбачає здобуття необхідних базових знань та вмінь, є передумовою для вивчення таких дисциплін: «Організація комп'ютерних мереж», «Навчальна практика», «Виробнича практика» та ін. Навички роботи з текстовими процесорами, отримані при вивченні відповідних тем курсу, стануть у нагоді при оформленні курсових робіт та кваліфікаційної роботи бакалавра.

 

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ

У разі успішного завершення курсу студент зможе:

-       Вводити, редагувати та оброблювати текстову, графічну і табличну інформацію за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення згідно ДСТУ 3008-2015.

-       Використовувати хмарні сховища у роботі, системи контролю версій.

-       Використовувати системне та прикладне програмне забезпечення (як настільне так і мережеві засоби).

-       Використовувати основні команди операційної системи для роботи з файловою системою.

-       Створювати та налагоджувати командні файли (OS Windows, Linux).


Остання зміна: Saturday 11 March 2023 18:48 PM