Лекція 6. Банкрутство та ліквідація підприємств. Особливості врегулювання господарських спорів Оцінювання вартості майна підприємства

Сутність та види банкрутства. Мета провадження справи про банкрутство підприємства-боржника. Функції законодавства про банкрутство. Суб'єкти банкрутства. Підстави та порядок оголошення підприємства банкрутом. Визнання боржника банкрутом та прийняття рішення про його ліквідацію. Функції та повноваження ліквідаційної комісії. Черговість задоволення претензій кредиторів. Ліквідаційний баланс.

Доарбітражне врегулювання господарських спорів. Арбітражне врегулювання господарських спорів. Фінансова санація на ухвалу суду. Прийняття рішення щодо санації. Керуючий санацію, його функції та повноваження. План санації. Продаж майна підприємства під час процедури санації. Звіт за результатами проведення санації боржника. Мирова угода.

Необхідність, мета та види експертного оцінювання вартості майна підприємства. Принципи оцінювання. Методи оцінювання: метод балансової вартості, метод ринкової вартості, метод капіталізованої вартості. Інвентаризація майна як складова частина оцінювання його вартості. Ек­спертне оцінювання цілісних майнових комплексів підприємств. Оцінювання акцій (часток, паїв) у статутних фондах господарських товариств. Оцінювання нематеріальних активів. Експертне оцінювання вартості машин і устаткуван­ня. Експертне оцінювання нерухомості. Звіт про експертне оцінювання вартості майна. Сертифікат об'єкта експертного оцінювання.



Остання зміна: Thursday 20 August 2020 11:38 AM