Нові атаки хакерів із РФ на урядові мережі США

27 квітня 2021

ФБР, Міністерство внутрішньої безпеки США і Агентство з кібербезпеки і інфраструктури (CISA) заявили про причетність Росії до злому американських урядових мереж. Про це говориться у документі CISA, опублікованому в понеділок, 26 квітня.
Хакери російських спецслужб "продовжують шукати доступ до секретної інформації США та іноземних організацій" і будуть використовувати "різні за складністю техніки", заявили в США і додали, що в центрі уваги таких хакерів знаходяться "урядові мережі, експертні центри і технологічні компанії, що займаються обробкою інформації" .

Американські спецслужби попередили, що кібероперацій РФ представляють довгострокову загрозу для США - хакери з 2018 року перейшли від поширення шкідливих програм до тактики злому "хмарних" ресурсів, електронної пошти. "Операції щодо" хмарних "ресурсів, ймовірно, знижують ризик виявлення за рахунок використання зламаних облікових записів і збоїв в системі", - сказано в повідомленні.
Раніше Швеція звинуватила Росію в кібератаці на конфедерацію спорту. Кібератаки були спрямовані проти національних і міжнародних антидопінгових організацій, відзначили в прокуратурі Швеції.
Також ЗМІ повідомляли про злом партії Меркель у Бундестазі хакерами з РФ.


Остання зміна: Tuesday 27 April 2021 09:47 AM