Тема 8. Призначення та види ідентифікування продукції

Система стандартизації продукції. Стандартизація. Стандарт. Стандартизація: національна, регіональна та міжнародна. Міжнародна організація із стандартизації (ISO). Принципи сучасної стандартизації. Принцип системності. Системність. Принцип повторюваності. Принцип варіантності. Принцип взаємозамінності. Уніфікація.  Агрегатування. Типізація. Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт України). Державні стандарти України (ДСТУ). Галузеві стандарти України (ГСТУ). Стандарти науково-технічних та інженерних товариств України (СТТУ). Технічні умови (ТУ). Стандарти підприємства (СТП). Міждержавний стандарт (ГОСТ).


Остання зміна: Wednesday 13 October 2021 09:38 AM