Критерії оцінювання роботи на семінарському занятті. Методичні рекомендації.

Критерії оцінювання роботи на семінарському занятті. Методичні рекомендації.

 «Антиукраїнський характер шкільної освіти в ОРДЛО та окупованому Криму»

 

Під час підготовки до семінарських занять студенти повинні опанувати прийомами та методами самостійної роботи з джерелами та монографічною літературою, засвоїти навички дослідної роботи.

Готуючись до семінарського заняття, слід проаналізувати джерела, опрацювати монографічні дослідження та наукові статті (список літератури та джерел додається), скласти конспект опрацьованих джерел та літератури, докладний план виступу, тези по кожному питанню.

Такий спосіб підготовки до семінарського заняття дозволить усвідомити логічну структуру навчального матеріалу, сприятиме повному, міцному, свідомому та глибокому засвоєнню змісту курсу.

Семінарські заняття проводяться у формі бесіди, рецензування та обговорення рефератів, доповідей, передбачають дискусію з вузлових питань теми. На виступ студента з доповіддю на семінарському занятті відводиться до 10 хвилин. Доповідь повинна бути логічно завершеним, обґрунтованим і систематизованим викладом наукового питання, тобто необхідно чітко зазначити причини, хід подій, склад учасників, результати та наслідки історичного процесу або явища.

Будь-яке твердження має бути обов'язково доведене, спиратися на історичні джерела. Виступ із доповіддю підлягає обговоренню у студентській групі, рецензуванню. Для реалізації даного порядку роботи студенти повинні підготувати дискусійні питання доповідачу, брати участь в обговоренні, рецензувати доповідь. Опанування матеріалом семінарських занять у повному обсязі є обов’язковим для кожного студента. У випадку непідготовленості або пропуску семінару (незалежно від причин) студент зобов'язаний самостійно опрацювати відповідну тему.

Критерії оцінювання роботи на практичному занятті:

а) Послідовний виклад матеріалу з висновками в кінці відповіді, знання фактичного матеріалу, володіння понятійним апаратом, уміння творчо розв’язувати завдання – 4 бали;

б) послідовний виклад матеріалу, знання фактичного матеріалу, володіння категоріальним апаратом, допускається 1-2 неточності у використанні понятійного матеріалу – 3-2 бали,

в) зміст матеріалу викладено частково, з недотриманням в окремих випадках послідовності, студент частково володіє знаннями фактичного матеріалу, при поясненні понять допущено помилки, суть питання в основному розкрита, не зважаючи на зазначені вище упущення – 1 бали;

Доповнення та участь у дискусії на семінарському занятті оцінюється у 1 бал.


Остання зміна: Tuesday 11 July 2023 23:25 PM